Избор на проточен бойлер тип (Юнга)?
Здравейте трябва да си купя юнга,може ли да ме насочите към марка,модел?Принуден съм да търся юнга защото старата ме изостави,а не мога да си сложа малък бойлер колкото и да искам мястото не ми го позволява.Юнгата ще се ползва за миене на ръце и чинии.
Отговор: Избор на проточен бойлер тип (Юнга)?
Колебанието ми е между елдом и теси,даже си харесах 5кв. модели,консултанти по магазините плюят това което не продават.От това което разбрах е,че теси не ги произвеждали а внасяли от израел за елдом освен плюене основано или не,не чух.Мисля да ида в технополис,там ги предлагат и двете марки да чуя коя по- си заслужава,но очаквам и тук във форума да ме насочат.
Ползвал съм алфите и бетите на елдом и имам добри впечатления. Поради това ги и препоръчвам.
Теси ги забрави.Боклук.Нагревателите не са запоени със сребърен припой и от водата след време се пробива там където реотана е запоен за основата и започва да пропуска вода и да тече, като може да има и пропуск на ток...
Ползвал съм 4кВт на Елдом и идва мощен за кухня, пък 5кВт ми се струва съвсем мощен. Старата Юнга си я има произвпдство на Елдом Микс Провадия и е 3,5кВт
Не знам дали е мощен, но според мен зависи от температурата на постъпващата вода.
Старата беше 3,5квт. и зимата трябваше да поработи малко да започне,да тече по-топла вода.Тези които са 5квт,са направени да работят на две степени 3,5 и 5,по-високата мощност ще е за зимата.Днес ще ида до технополис,където предлагат и двете марки и ще купя една,пък дано да е без проблемна.Старата изкара близо 20-се години с някои ремонти и поддръжка новата ще е на късмет,важното е да няма пострадали..