Indesit DI72 - индикаторна лампа мига
Здравейте, имам проблем с Indesit DI72. Индикаторът за сол мига при включване на съдомиялната. Машината си работи, но след като мига индикатора, би трябвало да има някакъв проблем. Може ли някой да ми каже какво означава?
Мигането е бавно, не съм мерил времето но нещо като "свети 2 секунди, не свети две секунди"... Ако трябва ще го измеря.
Благодаря предварително!
Отговор: Indesit DI72 - индикаторна лампа мига
Здравейте,
Вчера още веднъж погледнах и искам да поясня. Като се включи бутона на машината, но преди да е включена на конкретна програма, лампата започва да мига точно по този начин - "свети 2 секунди, не свети две секунди". Като се включи на програма, лампата спира да мига и машината си работи нормално. Като свърши програмата, лампата започва да мига по същия начин.
Може ли някой да ми каже какво означава това? Явно е свързано със солта, но какво означава? Никъде не успях да открия инструкция за техници, където да са описани показанията на индикаторите.
Има сол в машината. След като започна да мига тази лампа пробвах да слагам различна сол, по-ситна или по-едра (не знам коя е по-добра). Това обаче не променя нищо, продължава да мига. Когато няма сол, индикаторът свети постоянно.
Единственото което успях да открия като съвет, и то не точно за същият модел е резет със старт бутона за около 5 секунди, изключване от захранването за няколко минути, и ако пак не изгасне да се вика техник.
ОК, благодаря, ще опитам.
Няма ли някакви сервизни документи, където да пише какво индикира тази лампа като мига така?
Там е работата, че точно тази мигаща лампа я няма като грешка, при мигащи други лед индикатори машината спира да работи и има описание за възможен проблем. Според мен е някакъв бъг.
Опитах с резет със старт бутона, но според мен не се рестартира. Извадих и щепсела от контакта, но продължава да си мига. Странна работа...