Пералня Ariston AS637TX -има ли филтър който да се почиства?
Ползвам тази пералня вече 22 години почти безпроблемно,сменял съм само клапана за вода поради пясъка във водата и ключа за включване,което е нормално.Много хора са ми казвали ,че почистват някакъв филтър на пералните си,Оглеждал съм моята пералня ,но не съм открил такъв филтър който да се почиства.Имам молба,ако някой знае на точно този модел на аристон дали има филтър за почистване и къде се намира!
Благодаря предварително!
Отговор: Пералня Ariston AS637TX -има ли филтър който да се почиства?
Ако пералнята пълни вода нормално без да се мъчи,значи проблем на входа няма.По принцип пералните имат 2 филтъра - единия е на входа на маркуча за студена вода,който влиза в пералнята,а другия е при помпата за мръсна вода.
А къде се намира по-точно?
1 Прикачен файл(ове)
Развиваш маркуча за чиста вода,където се присъединява с пералнята-филтъра,/ако има/ е или на самия маркуч,или в пералнята-мястото,което е с резба и маркуча се завива около него.
http://remontperalni.net/upload/file...7dc588c6e9.pdf - на стр.10 долу вдясно е 1 филтър/обикновено е там/.
Другият филтър е където съм снимал - отвърташ бялото с резбата и гледаш или е вътре в пералнята,или е на маркуча за чистата вода.