Проточен бойлер, монофазен, сграда с ТЕЦ - препоръки и мнения
Здравейте,
С оглед на наближаващите профилактики от Топлофикация се налага да помислим за бойлер. Това, на което съм се спрял е проточен такъв, най-вече заради мястото, с което разполагам.
От това, което прочетох в различните теми, най-подходящ избор е следния - CLAGE CEX 9 (БОЙЛЕР CLAGE CEX 9 | Проточни | Бойлери | Домакински е
)
Ще съм благодарен на мнения и препоръки.
Поздрави!
Отговор: Проточен бойлер, монофазен, сграда с ТЕЦ - препоръки и мнения
А видя ли каква мощност има и колко ток дърпа от мрежата ? Как си с ел инсталацията ?Има и газови варианти , ама се изисква и допълнително място за отдушник ( комин ) и прочее подробности , а и не всеки харесва газта .
Цитат:
Първоначално публикувано от
civica
А видя ли каква мощност има и колко ток дърпа от мрежата ? Как си с ел инсталацията ?Има и газови варианти , ама се изисква и допълнително място за отдушник ( комин ) и прочее подробности , а и не всеки харесва газта .
Ел инсталацията не съм сигурен каква е, но предполагам, че е стандартна 6мм^2. Не съм специалист и разбира се ще трябва някой такъв да погледне в детайли, но предполагам нещо около 8-9 kw ще е подходящо.
Този конкретно, който съм споменал
Цитат:
- - 8 KW МОНОФАЗЕН ПРОТОЧЕН БОЙЛЕР С ПЪЛЕН ЕЛЕКТРОНЕН КОНТРОЛ
- - СЪВМЕСТИМ СЪС СЛЪНЧЕВИ КОЛЕКТОРИ
- - MULTIPLE POWER SYSTEM MPS. РЕГУЛИРАНЕ НА МАКСИМАЛНАТА МОЩНОСТ ПРИ
- МОНТИРАНЕТО НА БОЙЛЕРА НА 6.6 KW ИЛИ 8.8 KW 230 V
- - ОПЦИЯ ЗА ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ
- - ГОЛЯМ LCD ДИСПЛЕЙ
- - СПИРАЛОВИДНА ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗАГРЯВАНЕ IES®
Направо се допитай до специалист , такъв бойлер си е голям консуматор и си иска отделен токов кръг с як предпазител и подходящо сечение проводници . Иначе - ..... прави си застраховка имот .
Благодаря! Консултацията мисля, че е задължителна...
Въпроса ми по-скоро е свързан с препоръки за алтернативи на това, на което съм се спрял към този момент.
:thumbup
Алтернативи _Бош , Едеса ,..... , нещо на газ !
Първо ще започна с това, че не си споменал за колко водоизточника ще се използва. Ако е само за един, има и по евтини варианти които мога да препоръчам. Ако обаче ще захранва два или повече, то тогава трябва да е проточен под налягане!
Да предположим, че ще трябва повече от един, но главната цел е да може да се ползва в баня за къпане. Другото не е толкова наложително.
Водата във вашия град,ако е мека-да проточен бойлер става,но заължително вързан на отделен кръг и захранен с 6мм² кабел!