Бойлер - има ли смисъл от Cloud
Здравейте,
Искам да подчертая да се абстрахираме от марката, просто искам да разбера постижима ли е двойната разлика дадена в средно годишната консумация на двата бойлера и заслужава ли си инвестицията в cloud бойлер имайки предвид и 7те години гаранция при него? Искам да кажа, че първоначалната инвестиция не е толкова важна, ако във времето разходите за електроенергия ще спаднат.
Б-Р TESY GCV 80 47 30 C21 TSR | Обемни бойлери | Бойлери | Домакинс
Б-Р TESY GCV 80 47 24D C21 ECW | Обемни бойлери | Бойлери | Домакинс&#
Не знам при каква дневна консумация изчисляват средно годишната консумация за бойлерите (предполагам е една и съща и при двата бойлера), но бойлера при нас ще се ползва от двама души само за къпане т.е. на ден от 2 до 4 къпания в зависимост дали е лято или зима.
Отговор: Бойлер - има ли смисъл от Cloud
80-литров бойлер,дали се загрява с нагревател 1kw,2kw,3kw няма значение.
Количество енергия необходима за загряване на 80 литра вода е една и съща.Разликата е във времето.От значение е също и дебелината на изолацията за съхранение на топлата вода.
Според мен разликата в цената не си заслужава.Аз бих купил по-евтиният.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Viking72
80-литров бойлер,дали се загрява с нагревател 1kw,2kw,3kw няма значение.
Количество енергия необходима за загряване на 80 литра вода е една и съща.Разликата е във времето.От значение е също и дебелината на изолацията за съхранение на топлата вода.
Според мен разликата в цената не си заслужава.Аз бих купил по-евтиният.
От къде тогава идва тази голяма разлика в средната годишна консумация при двата бойлера?
Според мен ако са нужни 2 часа на бойлера да загрее водата от 18 градуса до 70 и се пусне на нощна електроенергия в 5ч за да може в 7ч да изключи и след това през целия ден да поддържа 55-60 градуса до вечерта преди да се изкъпя, ще има по-малко включвания на дневна електроенергия, но може и да греша.
Според мен е грешка.
Това няма как да стане.
Но може грешката да е с цел?!
И каква е тази консумация??
Колко човека се къпят??
Бойлери и годишна консумация-за мен е смешно.
Рекламата е голяма работа!!
Малко Офф-Топик!
Също е с пералнята.
Когато бяха малки децата -газ до дупка за пералката.
Сега като сме двамата с жената-разлика има.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Viking72
Според мен е грешка.
Това няма как да стане.
Но може грешката да е с цел?!
И каква е тази консумация??
Колко човека се къпят??
Бойлери и годишна консумация-за мен е смешно.
Рекламата е голяма работа!!
Аз затова се обръщам към вас, понеже не ми е ясно как замерват годишната консумация, но предполагам си има стандарт и всички бойлери би трябвало да бъдат замервани по едни и същи критерии за да може да се определи съответния енергиен клас.
EDIT: Сега гледам в официалният сайт на Tesy, че консумацията на Cloud бойлера е 1310 kWh годишно, а на обикновения 1335 kWh, явно технополис са в грешка. Освен това в официалния сайт на Теси, бойлера е 479 лв, а при технополис 399 лв. Странното е, че Cloud бойлера въпреки, че е по слаб с 2400W, загрява от 15-60 градуса за 1:47ч, а по-мощният 3kW бойлер за 2:08ч.
Не знам какво да Ви кажа.
Как може някой да определя,кога да си включвате бойлера,колко време да работи,колко човека да се къпят?
За да Ви каже колко ток/kw/ ще се използват за година??
Енергията за загряване на на 80 литра вода е точно определена!
Колко време ще се задържи топлата вода,това зависи от изолацията на бойлера!
Всичко друго е маркетинг.
И аз мисля, че няма да се спести кой знае колко (ако въобще се спести) от този Cloud бойлер. Въпреки всичко остава удобството за включването на бойлера от разстояние или по зададен график.
Когато има допълнителни екстри/връзка с космоса/,това вече е друго нещо.
Но специално като топлообменници нямат разлика.
Кеф цена няма!
Единият е 200 другият 400 лева, горе долу ... представи се че единият ти го дават с 200 лева бонус за къпане по 2 киловата някъде на къпане ~ или 0.50ст = 400 безплатни къпания от спестените 200 лв?
В крайна сметка реших да взема този от 230 лв. Прекалено много ми се виждат 170 лв за един облак.
За 50лв ще сложиш реле с таймер и пак ще се пуска когато го настоиш. Гледаш най-добра изолация и най-голяма гаранция.