Съдомиялна AEG F 55340 VIO или Gorenje GV 64161 - някакви мнения?
Здравейте,
Оглеждаме се за съдомиялна, като цената на тази AEG F 55340 VIO е максималното, което сме склонни да похарчим. Сравнявах в със следните други: HOTPOINT ARISTON ELTF 11M121 C EU, GORENJE GV 64161 и ELECTROLUX ESL5355LO.
Hotpoint-ът отпадна заради това, че има само 2 температури. AEG-то и Electrolux-ът нямат половин програма -- дали ни е необходима, не знам, не сме имали съдомиялна досега. Аргументът против е, че въпреки че е половин зареждане, пак слагаш цяла таблетка. Electrolux-ът е от по-висок енергиен клас от AEG-то. Но мой приятел, който работи във веригата, препоръчва AEG-то, защото практически са една компания майка, в която AEG са по-високият клас уреди.
Дотук изборът се свежда до AEG-то или Gorenje-то. Гледам, че AEG-то е модел от 2014 г., но интересното е, че никъде не намирам оценки от потребители -- нито в български, нито в чужди сайтове. За Gorenje-то също не намирам никакви отзиви. Моля за (експертен) коментар.
2 Прикачен файл(ове)
Отговор: Съдомиялна AEG F 55340 VIO - някакви мнения?
Отговор: Съдомиялна AEG F 55340 VIO или Gorenje GV 64161 - някакви мнения?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Karata
Аргумент в полза на Gorenje: най-горната скара за прибори - за мен уникално удобно нещо.
Трябва да отбележа, че и мен Gorenje-то ми харесва заради това, че от изброените горе само то е с три перки и три кошници. По-шумно е с три децибела (47 dB спрямо 44 dB на AEG-то), но едва ли разликата е кой знае колко осезаема.
* Ще взема да променя заглавието на темата и да добавя Gorenje-то за сравнение.
Доколкото разбирам, AEG-се правят в Германия, Италия и др. европейски страни. Четох за Gorenje, че искат до 5 години (от 2015) да изнесат производството си изцяло в Китай и Виетнам, не знам докъде са стигнали с този процес към настоящия момент, нито от коя година е конкретният модел Gorenje GV 64161. Чета все силно положителни отзиви за старите продукти на марката, но предполагам същото се отнася и за старите продукти на AEG.
Старите продукти на Аег са забревени повече от 20 години.Сега Аег е премиум марка на Електролукс.Горение винаги са били бранд от нисък клас,клонящ към среден.
Като гледам, AEG F 55340 превъзхожда GORENJE GV 64161 само по цена. Всичко друго му е по-зле. Между другото, имам точно този модел на GORENJE и за сега съм много доволен. Произведен е в Словения.
Цитат:
dimkaraganchev
Като гледам, AEG F 55340 превъзхожда GORENJE GV 64161 само по цена. Всичко друго му е по-зле. Между другото, имам точно този модел на GORENJE и за сега съм много доволен. Произведен е в Словения.
Благодаря! А откога го имате и колко често го ползвате? Никакви случки ли не сте имал, които може да се класифицират като "проблем"?
Имам я от началото на август. Пуска се през 2-3 дни. Проблеми никакви досега.
Отговор: Съдомиялна AEG F 55340 VIO или Gorenje GV 64161 - някакви мнения?
Цитат:
cheeseus
Здравейте,
Оглеждаме се за съдомиялна, като цената на тази
AEG F 55340 VIO е максималното, което сме склонни да похарчим. Сравнявах в със следните други:
HOTPOINT ARISTON ELTF 11M121 C EU,
GORENJE GV 64161 и
ELECTROLUX ESL5355LO.
Hotpoint-ът отпадна заради това, че има само 2 температури. AEG-то и Electrolux-ът нямат половин програма -- дали ни е необходима, не знам, не сме имали съдомиялна досега. Аргументът против е, че въпреки че е половин зареждане, пак слагаш цяла таблетка. Electrolux-ът е от по-висок енергиен клас от AEG-то. Но мой приятел, който работи във веригата, препоръчва AEG-то, защото практически са една компания майка, в която AEG са по-високият клас уреди.
Дотук изборът се свежда до AEG-то или Gorenje-то. Гледам, че AEG-то е модел от 2014 г., но интересното е, че никъде не намирам оценки от потребители -- нито в български, нито в чужди сайтове. За Gorenje-то също не намирам никакви отзиви. Моля за (експертен) коментар.
Половин зареждане не мисля че ще ви е нужно. Моята го има, но не е описано в упътването как работи и не съм го ползвал. Пускате миалката като я напълните с мръсни съдове до горе. Така е най-икономично. Ако има храна по съдовете я махнете без използване на вода, а каквито остане миалката ще го измие.
Горене правят по-скъпите си уреди в Словения, а по-евтините ребрабдират от Китай (поне хладилници).