2 Прикачен файл(ове)
Изваждане на ремъчната шайба на ел. двигателя.
Здравейте колеги, онзи ден пералнята на дядо ми взе да вие на умряло, едно старо АЕГ, свалих мотора разглобих го и задния лагер беше тотална щета, смених го, но и предния е разбит и е за смяна, за сега е сглибих така но ми се ще да сменя и него. Обаче като гледам ремъчната шайба ми се чини че няма да излезе просто със скобата за лагери, няма законтрящи винтове по нея, ясно личи че е просто набита. Как се вади тя пак с скоба за лагери или иска нагряване ?
Отговор: Изваждане на ремъчната шайба на ел. двигателя.
В първата работилница на автомонтьор,който има преса,после и да ги постави.
Никакво млатене с чук или нагряване!
Двата лагера да са на един същ производител и с еднаква маркировка.Защото ако са различни,имат различно динамично и статично натоварвание.Което не е желателно.
Ясно мерси Viking 72 с чук не съм си и помислял :) а със скобата дори и не реших да опитам щото видно нямаше да стане, иска си преса за лагери :) Мерси още веднъж и весели празници :)
1 Прикачен файл(ове)
Прикачен файл 26958
Пифчо,а си помисли този сепаратор като хване лагер или шайбичка и тонове започнат да натискат,какво става.
Е как какво, излиза без проблеми!
Нали правиш разликата в захващане със сепаратор и мижава скоба с две рамена?
Самата шайба е набита с минимален допуск и в комбинация с ръждата ...
Аааа хахах мислех си да не е нещо лошо :) та бая се зачудих на въпроса ти, викам кво ли пропускам :) Мерси тя дни пак ще го сваля и ще скокна тука до един познат със сервиз да го изкараме, инак лагер в петък намерих само скф, ама поне имат още :) Този които свалих беше NTN ;)
Тази пералка,сигурно е германка?
А хубавите германски перални винаги са ползвали японски лагери.
Скф са хубави лагери,но имат много ментета.
Аз също ги ползвам,но купувам само от представителите в Пловдив или поръчка от Германия/за по-специални лагери/'
Страх ме е от първата железария да купувам!
------------------
Специално за лагери съм писал в много теми и при перални и подови клими Дайкин,ако се интересуваш .....има инфо.
Другото,което мога да те посъветвам виж и четките.По номер на пералня поръчваш през Бг сервиз,по -скъпи са но са оригинални.
Ял съм попарата с кофти четки за Делонги прахосмукачка с мотор на ЛГ,но нямаше как да поръчам оригинал!