2 Прикачен файл(ове)
Проблем със съдомиялна машина BEKO не пълни вода
Здравейте, имам следния проблем със съдомиялна машина за вграждане BEKO DIN 16210 - след пускане, на която и да е програма машината започва да изпомпва водата ( най-вероятно останала от предишно ползване ) но не започва да пълни чиста вода. Изпомпва водата за не повече от 8-10 секунди, след което не се случва нищо, червения диод свети в дъното на машината все едно си работи. Машината е закупена преди 2 години и 2 месеца и от 2 месеца няма гаранция. Пробвано е рестартиране, но то важи по скоро за програмите, също така е проверен филтъра на Aquastop системата на входа на чистата вода. При наливане на 6-7 литра вода в машината и пускане на програма, съдомиялната изпомпва цялото количество вода и отново спира - най-вероятно да чака пълнене, което не се случва. Ако имате идеи помагайте.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28447&stc=1
Поздрави!
Отговор: Проблем със съдомиялна машина BEKO не пълни вода
Тя гаранцията може и да е изтекла, но все пак остава извънгаранционната (платена) поддръжка. Моята първа съдомиялна OCEAN показа същия проблем на десетата година и я пенсионирахме. Според техника, който извикахме, помпата на вх.вода била изгоряла, но не може да се намери нова за смяна (много стар модел от преди 2000-на година). Явно така ще бъде с това "планирано остаряване". Дано имате по-голям късмет!
Сименс и мийле доставят резервни части за модели до 2000 година. Поръчах си чисто нов регулатор на ниво за съдомиялна Сименс, електромеханичен. Доставят и всичко останало за тях, разбира се.
Щом не пълни вода тръгвате от източника на захранване с вода към самата съдомиялна. Може да замените захранващия маркуч с такъв без аквастоп. Също така на входа за вода също има цедка.
Пробвано е рестартиране със задържане на копчето 7 секунди, цедката на входящия маркуч също е проверена. От един сервиз ми казаха, че е вероятно проблема да е в платката която управлява. Лошото е, че сервизите искат да я диагностицират при тях, почти не работят на място при клиент. От мен се иска да я демонтирам понеже е вградена - транспорта си го покриват.
- - - - - - - - - -
Лесно ли се демонтира вградена миялна от посочения по горе модел? Не съм присъствал на монтажа а от сервиза искат да я извадя.
Нямам схема за монтаж/демонтаж...