Помощ при избор на два модела пералня AEG
Здравейте колеги,
Предпочитам да не се доверявам на консултанти в магазините и затова питам тук.
Харесах си два модела перални на AEG:
https://www.technopolis.bg/bg/Washin...EE68S/p/687472 - 1600 оборота
и
https://www.technopolis.bg/bg/Washin...EC48S/p/687473 - 1400 оборота
Първата е по-икономична при центруфуга, но пък втората е по-безшумна.
По-важното за мен е надеждността - та на коя от 2те лагерите биха издържали повече - на по-високооборотната или на другата?
Благодаря!
ПП: Ако имате други предложения за цена около 1000-1100 са добре дошли!
Отговор: Помощ при избор на два модела пералня AEG
Разликите, освен в цената, са само в максималните обороти на центрофугиране. С произтичащите от това нива в шума при работа.
Може да разгледаш и този модел AEG L7FBE48S близо година го ползвам и нямам никакви оплаквания:thumbsup:
Цитат:
Първоначално публикувано от
ss77m
Може да разгледаш и този модел AEG L7FBE48S близо година го ползвам и нямам никакви оплаквания:thumbsup:
Гледам, че и тя е на 1400 оборота. На колко я пускаш ти при центрофуга?
68с има и освежаване с пара
Цитат:
bagerista9
68с има и освежаване с пара
И двата модела коментирани по горе имат:ProSteam® Технология - пара за намаляване на гънките и освежаване на дрехите.
AEG L7FBE48S предложена по долу също има пара.
Таа 1400 или 1600 оборота центрофуга?
Има ли някъде обяснено какво точно означават различните моделни обозначения при AEG - FEE, FBE, FEC ?
Цитат:
stoqng76
И двата модела коментирани по горе имат:ProSteam® Технология - пара за намаляване на гънките и освежаване на дрехите.
AEG L7FBE48S предложена по долу също има пара.
Опитах веднъж опцията, но дрехата миришеше странно след това и от тогава (няколко години) не съм я използвал. Не е фактор според мен при покупка.
А някой използва ли максималните обороти за центрофуга и кога?
Цитат:
pulsedriverbg
Опитах веднъж опцията, но дрехата миришеше странно след това и от тогава (няколко години) не съм я използвал. Не е фактор според мен при покупка.
А някой използва ли максималните обороти за центрофуга и кога?
Не знам и аз това се чудя. Предполагам логиката е тези с високите обороти 1600 rpm да имат по-здрава конструкция от тези с 1400...но това са само предположения
Почти винаги на 1200 Пара само веднъж да видя как е,а бе усещането е странно бяха парцали все пак,но за някакъв вид дезинфекция на самата пералня може би е добра екстра.Сега видях че вече е на 1 година отделението за препарати е чисто без мухъл и някакви налепи а самата пералня не мирише на гадно.Малко уточнение ползва се с омекотител и калгон,прах за пране не течен и не капсули
Здравейте колеги,
Малко обратна връзка от мен. Взех си AEG L7FEC48S на промоция беше в Техмарт за 960 лв. Днес я пуснах за първи път, но без пране. Като цяло първите ми впечатления са, че е много тиха и прави много пяна. А да - пералнята е с 5 години гаранция заради промоция на AEG.
Благодаря за съветите!
Поздрави.