Газов котлон за природен газ.
Здравейте. От този отоплителен сезон минах на газово отопление. С изграждането на инсталацията прекарахме газ и за готвене. Проблемът е, че не мога да намеря газов котлон, с две горелки, за природен газ. Навсякъде където проверих (5-6 магазина)+ няколко хипермаркета, предлагат котлони само за пропан бутан. Става въпрос за гр. Пловдив. Единствено в един магазин намерих такъв на природен газ, но той е с 4 горелки. Излишно голям ми е за в къщи.
Отговор: Газов котлон за природен газ.
Газовите плотове за вграждане обикновенно работят и на природен газ (окомплектовани са с допълнителна дюза).
Не намерих газов котлон. Купих си плот за вграждане и му направих кутия. Това, защото не ми се реже плота над фурната. След празниците ще дойде майстор да го свърже към газта. Изискват от "Сити газ" да има към плота документ- "декларация за съвместимост". Написаха ми я в магазина, заедно с гаранционната карта.
Искам да си свържа газов котлон с две горелки на природен газ /имам газ/ , 10 мм тръба ще бъде ли достатъчна?
За достатъчна, достатъчна ще е. Въпроса е какво ти е заложено в проекта и въобще каква е тази 10мм. тръба? Има си фабрични връзки за целта.
Цитат:
Първоначално публикувано от
espace
За достатъчна, достатъчна ще е. Въпроса е какво ти е заложено в проекта и въобще каква е тази 10мм. тръба? Има си фабрични връзки за целта.
Имам намерение да свържа печката, която е с две горелки с неръждаема гъвкава тръба ф12 около 8метра, удачен ли е избора ?
2 Прикачен файл(ове)
Да използвам и аз темата, за да не пускам нова.
Може ли някъде в БГ да се намери такъв терморегулатор, от какъв уред и на каква цена?
Идеята е така да се регулира притока на газ, че да се поддържа предварително зададена температура.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32492&stc=1
Източник ще е такава бутилка
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32493&stc=1