За да е икономично и бързо сушенето, трябва да се ползват високи обороти на центрофугата. Спално бельо от памук задържа много влага, затова ако има пералнята над 1400 оборота е добре да се ползват.
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Преглед за печат
За да е икономично и бързо сушенето, трябва да се ползват високи обороти на центрофугата. Спално бельо от памук задържа много влага, затова ако има пералнята над 1400 оборота е добре да се ползват.
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Колега, сега след толкова време какви са ти впечатленията от Беко-то?
Трябва да сложа пералня и сушилня в шкаф в ниша, дълбока 72см. Според мебелистите заради плъзгащата врата мога да сложа 62-63 см дълбоки уреди, а както и ти си забелязал избора е ограничен.
Сега ползвам среден клас Бош и работи перфектно, но за 1-2 см няма да успея да я събера.
Има механизми за прибиращи се отстрани в корпуса врата/ -и.
Ако ширината на нишата не е проблем, аз бих направил такива.
Пример на линка, като се абстрахираме от безбожните цени, разбира се:
HAWA Concepta 25 Механизъм за 1 единична врата, 1250 – 1850 mm (prodes.bg)
Мисля, че има вариант и за прибиране на вратичките вътре в корпуса на шкафа/ модула.
Така няма да се изяжда полезна дълбочина в нишата, което е проблем №2, след неправилно изчислената височина на светлия отвор.
Още си бръмчи и не ми е създавала никакви грижи и проблеми с дрехите.
Но при 63см. все ще се немери нещо по-адекватно, пообиколи магазините с една рулетка.
Гледай да има уплътнение между корпуса и филтъра при вратата, че иначе ще трябва да импровизираш.
Интересно каква е тази плъзгаща система, която изяжда толкова от полезната дълбочина.
Интересно решение. По тази логика шкафът би трябвало да суши дрехите, а не машината.
Има множество решения за затваряне на пространство в шкаф с прегради.
Отиди до някой голям специализиран магазин за мебелен обков и се консултирай по въпроса.
Подозирам защо препоръката на "майстора" е единствено плъзгаща врата.
Аз, ако давам парите, ще искам каквото на мен ми е удобно и полезно. Отговори си на въпроса кой ще ползва уреда/ -те?
Целта на майстора е само и единствено лесно, и бързо да вземе една сума.
Успех!
:offtopic: С вдигането на стандарта в държавата и работата на всички сектори в строителството се вдигна неимоверно. Много е тегаво с майсторите вече. Има свръх търсене и изнагляха жестоко. Не че няма и нагли клиенти (особено неприлично богатите и най-бедните). Наща кухня един препоръчан мизерник я окепази още по време на сглобяването и монтирането. Ситуацията в дадения момент беше такава, че нямахме избор и се примирих с мизериите, които сътвори. Уж всичко беше оразмерено, планирано и т.н. В момента вратата на фурната при отваряне стърже в люка на пералнята (това не е единствената грешка), но това е положението :)
То голямата философия да се сглоби един шкаф!
Стига ръцете ти да растат от правилното място, както казват руснаците.
Сега поне всичко има по магазините, като предлагат рязане по размер, кантиране, че някои даже и тапициране на плоскостите.
"Майсторите" наглеят само и единствено, ако си направил капиталната грешка да им платиш голяма сума или всичко предварително!
Иначе просто си тръгват на момента! Без нищо.
"Майстора" всъщност е голяма мебелна фабрика, наета от нас да изпълни вече одобрен проект за обзавеждане. Защо шкафа е с плъзгащи врата е решение на база освояване на помещението.
Ако нямаше вариант да намерим подходяща сушилня щяхме да оставим частта с уредите отворена.
Все пак ще проверя за плъзгащ механизъм, "ядящ" по-малко от дълбочината.
Иначе ето снимка каква е идеята.
Този шкаф има ли гръб или е предвиден на гола стена отзад, в частта при уредите?
Не знам как се случват нещата, проект-реализация, но това на снимката не изглежда да изяжда повече от 6см.
Не знам на каква база е правен проектът.
Както и това за хотел ли е, жилище или нещо друго?
Картинката изглежда перфектно наистина ... за демонстрационна зала.
Това е някакъв типов проект за мен.
1.Трябват ти два уреда, пералня и сушилня, от една марка и серия. Които да съответстват на размера по дълбочина.
2.Постнах ти примерен линк за прибиране на вратите отстрани.
Ширината позволява за всяко крило (примерно до около 800мм) да са отделни единични и с независимо отваряне.
Има и вариант с отваряне нагоре на всяка от вратите.
Дали като чупещи се вратички от няколко сегмента като на кухненските шкафове Механизъм KINVARO F20 GRASS за чупеща врата, горен ред (rosi.bg).
Или тип ролетна щора, ако има такъв размер: Механизъм за ролетна щора за шкаф РОСИ (rosi.bg)
Да не се счита за реклама! Просто това ми излезе с търсачката.
В най-горната част и без това няма да се ползва рафтът. Освен, ако там не живеят баскетболисти.:)
3. Не виждам вентилационни отвори във вратите.
Със сигурност "проектантът" не е предвидил и принудителна вентилация поне за частта с пералнята и сушилнята.
Разсъди какво ще се случи при работа на уредите в затвореното пространство. Без дори естествена вентилация.
Останалата част от помещението е въпрос на лични предпочитания и няма смисъл да го коментирам.
Въпреки, че и там има, меко казано, странни решения.
Успех!
Не е типов проект, а индивидуален според нашето жилище и съответно тоалетна/пералня.
Скриващите се врати са хитро решение, но в случая неприложимо защото в дясната част на шкафа има тоалетна чиния и самия шкаф влиза зад куфара на казанчето. Да не говорим, че са по 2-3000 лева.
Вентилация при изпълнение с плъзгащи врати не е нужна зашото те стоят отворени докато работят уредите. Идеята е след това да се затваря. Ако са нормални вратички означава да препречват помещението докато работят пералнята и сушилнята.
Дал съм на няколко места да търсят подходящ механизъм за плъзгащите врати. Въпрос на 1-2 сантиметра е.
Освен да ти пожелая успех, нямам какво повече да добавя!