Отговор: Климатици втора употреба в София - от къде?
Бих споделил отрицателното си мнение относно Драмакс в Младост. Първо цените на сайта им не са коректни и когато се обадих за информация ми казаха че били с 100лв нагоре. Ок, но след 2 месеца когато се наложи да купувам климатик ситуацията с цените от сайта им беше непроменена. Понеже знам какво искам им дадох параметри и ги помолих да ми дадат на мейла инфо с какво разполагат. Резултата беше че ми предложиха климатици с абсолютно различна от зададената мощност. Все пак реших да отида до тях и да видя на място, понеже разбрах че имат голям избор... Изборът се състоеше в климатици основно отпреди 10-12 години модели, които поне на външен вид бяха пълна скръб. Второто нещо което веднага ми направи впечатление беше че всички/или почти всички/климатици са некоректно обявени като параметри: климатици 9 и 12ки се продаваха съответно за 12и 14 та даже и за 16ки което е просто смешно и жалко. Специално един климатик който го бях проверил по японското сервизно и си беше 3.4кВт номинал се предлагаше за 16ка с номинал 5кВт и съответния човек ме убеждаваше как нищо не разбирам и прочее... Предложих му да изкараме от интернет информация на което той заяви че и да пишело друго това била мощността и цената, и аз сътветно бях дотук с тази фирма... Разбира се възможно е да има и доволни хора но аз споделям своя опит с Dramax
За това си ги смятай в киловати, това 12-ка, 14-ка е много разтегливо понятие.
ПЛОВДИВ+САШО+ТЕЛЕФОН+ПЪТНИ=КАЧЕСТВЕНА МАШИНА И МОНТАЖ..............повече пари платени сега=радост от направения избор.
+ за Сашо и Миро от Пловдив.
Здравейте всички! Нов съм във форума и съм от София. Има ли читави фирми за закупуване, монтаж, гаранция и поддръжка на климатици втора ръка в София? Естесвено и консултация преди покупката. За нов-няма пари.
Хубавите клими втора-убост не са без пари. Ориентирайте се добре в пазара, преди да направите избор. За София повечето от нас позват пловдивски фирми.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
Хубавите клими втора-убост не са без пари. Ориентирайте се добре в пазара, преди да направите избор. За София повечето от нас позват пловдивски фирми.
Определено сиренето е с пари!
Питането ми е дали има коректни фирми за консултация, продажба, монтаж и поддръжка за климатици втора ръка на територията на София? Ако има доволни такива потребители, моля назовете фирмите в София, на които се доверявате или сте се доверили? Пловдив ми е далече и за оглед, насока, консултация... честно. Отделно трябва да се заплащат и пътни разходи при монтаж, профилактика и пр. Поне за мен е неудобен и неизгоден вариант да се доверя на фирма извън София.
Инак съм чувал само добри думи относно работата на Александър от Пловдив!
Смятам, че отговорих и на трите ви въпроса :)
Да разбирам ли, че не мога да се доверя на софийска фирма?:rolleyes:
Не мога да повярвам...:shocked:
Поне на мен ми звучи абсурдно.:029:
Разбирай, че не можеш да се доверяваш на климатик втора употреба. Той затова е втора. Има клими с 2, 3 и 5 години гаранция, но са с пари. Така стоят нещата, за съжаление.
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте,
Ето малко информация и за помещението, в което мисля да слагам климатика.
Прикачен файл 11060
Малко съм ограничен в бюджета и ми предложиха мощна 10-ка или там, както се казва. Предложиха ми Toshiba RAS-2242 D-Y с номинална отдавана мощност на отопление 3,2 KW/h при 0,6-0,7 KW/h разход на ел. енергия по спомен. Никаква информация не намирам за този климатик в Google, обаче. Продават го за 730лв. със стандартен монтаж и 1 година гаранция. Казват, че имат и добра гаранционна и извън гаранционна поддръжка и са от 15 години на пазара, което все пак е нещо, но то е само на думи в моите очи. Фирмата е Димели.:)
Ще ползвам климатика само и единствено за отопление.
Вие какво бихте казали?:rolleyes:
20м2 с тази мижава седмичка, а дано, ама надали. Потърси нещо поне с 28 в името на модела.
1 Прикачен файл(ове)
Мерси за мнението, но дай все пак някои конкретни модели или размери или характеристики.:)
Направо да питам и за другото помещение, в което мисля да слагам климатик.Прикачен файл 11064
Тук положението е по-сложно, предвид вида, особеностите и разположението на помещението. И разбира се и бюджета, който съм определил...:rolleyes:
Предложиха ми National CS-N222A-W, който ме съмнява да е подходящ за моите условия.
Климатика е с номинална отдавана мощност на отопление 2,5 KW/h при 0,67 KW/h разход на ел. енергия според Google.
Предлагат го отново за същите пари - 730лв. със стандартен монтаж и 1 година гаранция.
БДК не разбрахме колко е бюджета.
Ако това ти е бюджета, по добре се ориентирай към ниския клас на Фуджи или Хитачи за българския пазар. Тия японци 2У няма да те стоплят, защото на теб ти трябва минимум нещо такова: http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=521, но по едно за всяко помещение!