Неръждаем корпус на външното тяло ?
Имам една мидея в описанието на която пише, че външното тяло е защитено от корозия или е неръждаемо (превода не е много убедителен). Не съм я стъргал за проба :)
Вчера когато минах из града видях един много стар на вид ШАРП, който беше здраво ръждясъл по ръбовете на ламарината. Това ли чака и сегашните модели?
:)
Re: Неръждаем корпус на външното тяло ??
Ами то модели са изцяло пластмасови отвънка. Където няма пластмаса, метала е боядисан прахово. Не се притеснявай, няма да ръждяса лесно. Радвай се ако мидеата работи толкова дълго, че да ръждяса.
Неръждаемия корпус е опция, която мисля, че от Магнум не предлагат. А иначе ръждясват след около 8-10 години.
Както каза Julian, радвай се, ако климатика ръждяса, преди да се скапе и спре да работи.
Ами лошото е следното: Вече повечето от новите климатици са направени от качествена тенекия, която е обработена да бъде устойчива на влага и раждясва след много време НО монтажниците поголовно слагат скапани самоделни стойки под климатика, които раждясват на петата секунда, пък и нали стойките са непрестанно овлажнени от конденза, който се стича върху стойките през зимата и съответно гледката е прекрасна, чисто нов лъскав климатик стъпил върху изгнила ръждива стойка. :081:
Ами на китайките слагат кофти стойки. На моите му сложиха от стойките, които произвеждат АТАРО. Те са прахово боядисани. С тези стойки се слагат на даикините продавани от АТАРО и ММС. Вероятно и други фирми слагат такива стойки. На мидеите слагат по кофти стойки, които са по евтини. Все пак нали се гони и печалба.