Как настроихте климатика в рекордните жеги?
Любопитна тема-как настроихте климатика си в рекордните жеги тези дни?Как се справиха климите ви с температура навън 43 градуса?
Моята Мидея беше на среден режим на вентилатора,зададена температура-25 градуса-толкова беше и в стаята,работи отлично,от време на време намалях силата на вентилатора на вътрешното тяло до минимум.Като цяло-доволен. Сметката за тока-другия месец :)
Re: Как настроихте климатика в рекордните жеги?
Моя в нас е настроен на 28 градуса,при положение че навън е 40 се чувстваш супер.Така му дадох възможност и по-често да почива в тия жеги.
Моя на 26 градуса. Вентилатор на максимум(тогава климатика е най-ефективен), но когато съм в стаята на ауто за да е тихо. Апартамента е с изолация и клиатика през повечето време стои изключен.
Ръчка на 18 градуса, ако се развали от това, значи не са актуални параметрите от производителя и ще им дигна такъв скандал, че ще ми сложат нов :))))))
26* - горна граница на оптималния температурен диапазон за човека - ако са прави докторите :Google:
твърдо 26 градуса.......и двата ми климатика в къщи си подържаха температурите без проблем
При външна темп 41-42гр. зададал съм му 22гр. подържа 25-26гр., термометъра е на 7метра от вътрешното тяло. Става въпрос за магазин, сомостоятелна постройка хубава дограма, без изолация, 3 фризера, 3 хладилни витрини, кафе автомат и непрекъснато отваряща се врата :yikes общата консумация на ел. енергия е 32кв. на денонощие.
Бръкнах се здраво за тово Fujitsu 14LСС но пък при горе изброените обстоятелство, немога да не съм доволен :)
Цитат:
Първоначално публикувано от krasiika
Любопитна тема-как настроихте климатика си в рекордните жеги тези дни?
:offtopic:
С дистанционното! :yahoo:
Цитат:
Първоначално публикувано от etg
:offtopic:
С дистанционното! :yahoo:
Много смешно :god
На 24-26 го държах, много добре ми беше :ole :ole :ole Климатика е Panasonic CS/CU-E9GKE.
25 градуса и ауто - да не му мисля мноо мноо + леко преоразмерено помещение - ей тъй за проба - доволен