Re: прозоречни климатици-мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от siliev
Аз на работа имам един прозоръчен Елит. Вярно доста е шумен но е егати бойната машина. Вече трета година му налагам /лятото/ такава жестока експлоатация , че незнам още как не се е прецакал. Оставял съм го много пъти да работи на отворен прозорец /нали е служебен :)/ за да може хем да охлажда стаята хем да се проветрява. Просто нон-стоп работи и денем и нощем. Незнам откога не съм му чистил филтъра :)), но това е положението. Какъв компресор са сложили тия нашите герои незнам но явно серията е била от първите зарибяващите. Тогава пак струваше около 150 лв. Направо е ракета отвсякъде :) М/у другото тоя модел все още гледам че се продава на МЕТРО, явно ще излезе топ-модел от прозоръчните на Елит :))
При просоречните клими не е необходимо да отваряш прозорец за проветряване. Имат си една клапа която, в отоворено положение вкарва въздух отвън. Невярвам Елита да няма такава клапа. Руските БК-та имат. Аз моето BK-2500 докато го ползвах термостата му беше завърян на максимум. Така комресора си работеше непрекъснато. В този режим е работил 15 години и все още работи и прави студено. Явно руснаците са правели много здрави компресори.
Ами здрави са,защото са правени от немски каски.Крадена технология,както и много други.
Те и китайските са по крадени технологии от японците ама не са здрави.
Един познат си сложи един малък руски на старо в магазина , но е доооста шумен, това за в къщи ще е зле... наистина яко шуми и леко бучи от компресора
Много дрънчат. Ако не се отделят механично от прозореца и той започва да дрънчи. Такъв според мен само където е ограничено мястото.
Re:Прозоречни климатици - мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от vetre
кажете нещо за прозоречните климатици-чак толкова ли са зле
че нищо не се дискутира за тях
Аз и черно-белите телевизори не виждам да се пише .
:2guns:
Re:Прозоречни климатици - мнения
Здравейте! Търся да закупя такъв климатик. От Пловдив съм. Моля, ако някой продава да ми пише на и-мейл kargip@yahoo.com.
Благодаря!