Re: Собственици на климатици 100V
Пичове, миналото лято си взех клима Mitsubishi 2-ра ръка и съм доволен. Охлажда и топли колкото ми трябва а и е супер икономична. Ноември и декември 2006 без да го спирам тока ми "скочи" с около 20лв. Ако тази година ми спрат парното вземам още една такава клима без да се замисля. Кумеца има такъв климатик в офиса от 3 години и бичи постоянно зиме и лете, и той е доволен......... Имам поне още 3-4 познати с такива машини и лоша дума не съм чул. Вярно, че новото си е ново, но и парите са си пари.....магаре не ги пърди, с извинение.
И аз искам ухуро от сахара ама ще изчакам някоя годинка :)
Айде със здраве...
Цитат:
Първоначално публикувано от Tecno
Освен за инверторите аз на другите модели не съм виждал а те са много
Ами явно не си купувал климатици скоро. Преди единствено MSG серията нямаха описание сега и те имат книжки. А това чве неса кое знае колко модели е много добре относно сервизирането и подръжката я се ориентирай в моделите при Хаер например. А нека кажа и нещо за втората употреба работих с такива климатици 4- 5 години има и доволни и ннедоволни клиенти хубаво работят но за съжаление не по дълго от 4 години. А относно прикаските на blue 1 че за малко пари си взимаш 1-2 годишни употребявани клими мога да кажа че такива несъм виждал да се внасят просто защото едва ли японеца ще си изхвърли толкова нова техника и аз лично несъм виждал по нови от 5 годишни.
@saint056a,
Прочети тук: http://www.kropla.com/electric2.htm
как ви са стандартите за напрежения и честоти в Япония. Как мислиш, да ли за половината японци ги правят на 50Hz, а за другата половина на 60Hz?
airclima бизнеса се развива и вече се намират съвсем нови машини. Днес гледах едно фуджитсо което е от 2006 година имат го и чистак ново обаче на цена почти 2500, пък старото беше на 1400 лева без да съм правил пазарлък. Ако си се занимавал с внос от Япония би трябвало да знаеш, че климите който се внасят не са изхвърлени, а са от борса за стара техника където между другото продават и чисто нови не разопаковани машини но на далеч по-ниски цени. А за живота на климите мога да кажа само личният си опит, най-стария който имам работи вече седма година а и доста от служебните направиха повече от четери и все още си работят, но те и да умрат сме ги взимали по 150 лева парчето.
На всичко стана ясно, че си в бизнеса на климатици вотра употреба. Пък и мислиш ли, че някой може да си купил климатик за 150лв, като даже монтажа струва повече. А за 1400лв ще си купяй ново Fuji инвертор. Просто примара ти е крайно неудачен.
Джулиане научи са да водиш спорове а не да хвърляш кухи и несъстоятелни обвинения. Има хора в този форум които ме познават и зная какво работя и много естествено че климатика е без монтажа 150 лева. Не ти ли прави впечатление, че почти никой вече не желае да спори с теб. Освен това форума не е място да си мериш п....а а да споделяш мнението си, опита и това което си научил никога не съм твърдял че лошо да си купиш чисто нов климатик, защитавам тезата, че японска машина нова или втора употреба е възможност за още един избор. По принцип факта, че си абсолютно краен в постовете си доказва, че си некомпетентен.
Сега пък станах некомпетентен. То във сичките си постове говориш само за клиамтици на 100V, нови и стари и заблъждаваш хората, че това е най-доброто. Най доброто е, но за Япония. Пък и вече издишаш с тези цени от 1400lv. Бизнеса ще се развиви докато няма закони или по точно икой не следи да се спазват. То и безнесе с разкодирани GSM-и много вървеше и уш беше всико беле легално, но се оакза, че всичко е контрабанда, както и климатиците на 100V. Арестуваха се митничари, които са участвали в далаверата.
аз съм човек, който пита джулиан за разни неща по климатицитем, но не и за копчетата на дистанционното, а за кой режим каква функция извършва. Дистанционното си го имам преведено на БГ, както и някаква супер смешна книжка.
Климатикът ми е Дайкин F22HTNS на 100 V с траф /КПД на тороидален траф е 99%, който е смятал такъв знае, освен това са на 15 А, а не както някой се изказа килоампер !?/
Сметката за тока с два такива климатика на охлаждане се вдигна с 20 лв, климатиците работиха около 50% от времето непрекъснато.
Освен това климатиците са нови, инверторни и струват по 1600 лв с монтажа.
Никой не каза нищо за COP на японските климатици, на моя на охлаждане е 5.00 а на отопление 5.50. От европейските трудно достигат дори 4.
Та такива ми ти работи за японските клими...
edit: сега погледнах и на вътрешното тяло пише 100 V 50/60 Hz, така че стига с тези херци ...
blue1 и Julian,
Защо не продължите спора на РМ?
Според мен,тия спорове са вечни,на лични не знам дали ще минат двамцата,ама мен ме кефи да ги чета,интересни са:)Suren,сори,приятелю,търсил си ме на скайпа,но тия дни съм адски зает и нямам време за нищо...blue1,надявам се да си ми от полза,имам DAIKIN S25 ETUXS,ще те помоля за разяснение относно дистанционното,някои функции ги знам,но има копчета дето са ми тъмна Индия ...модела е-ARC432A20/made in Malaysia/.Благодаря ти предварително!Относно спора-за всеки влак си има пътници!както има коли с десен волан,така и има климатици на 100в.По принцип симпатизирам на blue1,умерена реч,точни изказвания и си личи че чете :)Лека вечер на всички:)
gomor утре ще гледам да ти пратя превода.
Е мен са ме учили навремето че има два разпространени вида напрежения в света 220V/50Hz и 110V/60HZ. Явно са повечко според дадения линк. Какво да се прави българите (болшинството) не обикаляме света ;)
А за темата както каза един участник за всеки влак си има пътници :)
ПС2: Но пък интересно според линка България я дават 230V стандартно напрежение :)
Ама защо толкова спорите старите хора са го казали в поговорка че на старо само ракия и вино се купува.
Старите хора са казали и по-добре пръв на село отколкото последен в града, в този смисъл по-добре стар първокачествен климатик отколкото нов боклук. Това е само шега надявам се airclima да не се засягаш :Drinks:
blue1,благодаря ти за което.Ето по тоя начин този форум е полезен.Човек не може да знае всичко,всеки е силен в някаква област.Регистриран съм и в друг форум,но за автомобили от определена марка.Там нещата не са като тук-всеки гледа да помогне,да даде съвет,естествено,от нещо ,което му се е случило.Тук има някакъв фен от острова на Афродита ,дето искаше да се направи форум само за ЗНАЕЩИ-предполагам какво ще е ,всеки ще гледа да изпъкне колко знае,колко климатика е монтирал,как се е катерил по небостъргачи...бла бла бла.Форума е за всички хора.Нека не си мерим пишките,а да си помагаме!Ако не с друго,поне с информация съм гледал да помогна,защото влизам в графата на диндо НЕЗНАЕЩИ!Лека на всички и нека модераторите изтрият поста ми за дистанционното и този пост,щото не са по темата!