Re:Собственици на климатици 100V
Еми ако се загледате точно ще видите, че повечето са над прозорци, демек в-у носеща конструкция. Тази носеща конструкция е крайно нежелателно да се пробива и понеже Япония е силно земетръсна зона, изменението на тази конструкция може да доведе до крайно нежелателни ефекти. Според мен за това са тия дълги пътища на вътрешните тела. Това там не е БГ, където в един блок всеки си бута и добавя стени, както му е кеф.
Е трябва да е еднакво, само в България можеш да видиш в един блок все различни цветове на топлоизолациите. Иначе снимките ме впечатлиха.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Пф, на повечето места аз просто бих пробил дирекно назад зад тялото, какви са тези чупки...
Отвън наистина е добре, но в стаите мен лично не ми харесва как изглежда с тези дебелите канали.
Монтажите на снимките са страхотни.На мен дебелите канали ми харесват.Харесват ми и връзките/рамената при завой/чупка на каналите.
Деяне не мислиш ли че 'чупката" може и липсата на директен дискретен пробив зад климатика може да се дължи на бетонен трегер или стена/част от стена.Ти дупчиш ли железбетонни трегери???.Ами ако клиентите не желаят да дупчиш 1 час железобетона и да хвърчат бетон и искри.
В Япония са доста стриктни едв али някой би си позволил да дупчи трегер, ако това го забранява законодателството.
Аз нищо не дупча, казах само, че не ми допада този канал, бих избрал начин да не се набива на очи. Въпрос на вкус. Иначе е правено с мерак.
Прави ми впечатление обаче, на доста от монтажите под мястото където излиза пакета има решетчица (за свеж въздух предполагам). Та някой знае ли какъв е смисъла от нея?
Цитат:
Първоначално публикувано от zbignew
Прави ми впечатление обаче, на доста от монтажите под мястото където излиза пакета има решетчица (за свеж въздух предполагам). Та някой знае ли какъв е смисъла от нея?
Предотвратява конденза и "омирисването" на целия апартамент на различни манджи.От друга страна е установено, че при застоял въздух и непроветрявани помещения се увеличава нивото на Радон,http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...B4%D0%BE%D0%BD което води до рак на белия дроб и до други ракови заболявания и отравяния.Нихонците са умняги, а не като нас...Каквото правят го правят както трябва. :bravo
честито ДРАГОЗОВ...............тази зима ще разбереш,че си си мислел(говоря за китайския-стария)че имаш климатик-със здраве да се топлиш.(не си ли същия драгозов от спектрумнет)
Цитат:
Първоначално публикувано от dragozow
От днес имам Daikin AR22FNS, модел 2006-та. Колегата Aleksandars на когото благодаря ми го достави и монтира. Направи всичко съвестно. Впечатленията ми са малко, но най-вече че е 10 пъти по-тих от другия ми климатик(китайски). Снимките на зеления фон са преди да боядисам стената в жълто:
Честито да си ползваш със здраве дълго и безаварийно.
Цитат:
Първоначално публикувано от DUNDURMA
честито ДРАГОЗОВ...............тази зима ще разбереш,че си си мислел(говоря за китайския-стария)че имаш климатик-със здраве да се топлиш.(не си ли същия драгозов от спектрумнет)
Същия :)
Вече разбирам че другото не е климатик, а бръмчаща купчина ламарини. Макар и да топли добре няма общо с Дайкина. Снощи показвам на жената външното тяло от прозореца, питаше ме сигурен ли съм че работи :)
Само въртящата перка я убеди че всичко е наред.
Радваме се, че успяхме да те накараме да размислиш :Drinks:
Честито и да ти служи дълго и безпроблемно!
Честито и много безавариини години да го ползваш :) Май има още един фен на "изхвърлените" клими :))
Доста е запазен за да е изхвърлен. Стандарта в Япония е друг просто. Иначе със сигурност е по-добър от всички Haier, Midea, LG, Samsung, Osaka и т.н.
ако наистина тази зима е най-студената от 10 века,не знам марки като ОСАКА и др.световно известни какво ще обясняват на клиентите си-защо климатика не топли.
Има много хора, които твърдят, че се отопляват с клими от 300 лв. и при -20. Така че не виждам защо Осаката да не топли. Осака си е Осака.