Читав климатик за 24 квадрата тухла
Здравейте :-)
Дойде и за мен момента да избирам климатик. Апартамента е тухлен, вътрешен(единствената външна стена е тази с прозорците), външната изолация е 5 см каменна вата, положена в двоен зид, първи етаж висок(3,40) над гаражи с изолация 2 см фибран под плочата и 2 см над плочата. На тавана няма изолация. искам да сложа климатик в хола, който е 24 квадрата при височина 2,55. Държа да е тих, външното тяло да не вибрира и да не тропа, да е що годе икономичен и надежден, и да топли през зимата. Парите които мога да отделя са около 1000 лева, с голям зор 1200 (без монтаж). Моля предложете ми изпитани модели, от които сте доволни.
Благодаря ви предварително.
Re:Читав климатик за 24 квадрата тухла
за 1000лв на 24 квадрата неможе да се сложи климатик. Вярно е, че повечето хора си завишават плаща. Ако съседните стаи са отопляеми(от горе , долу, лява и дясно 12 конвенционален ще свърши работа. Аз бих заложил на 12-ка инвертор, но за повече пари. Примерно някойя от производните на Фуджи 12-ка инвертор(фуджитсу, дженерал фуджитсу).
Е та аз какво съм предложил нали точно това.
А колегите с машини на 100 волта не могат ли предложат нещо подходящо?
За 24 квадрата, при условие, че си отделил само 1000,1200 лв. - просто невъзможно да се намери японска машина която да ти свърши работа...На теб ти трябва климатик който да отдава поне 4 kW...За тези пари може да се намери много добър климатик японки втора употреба.
Fujitsu ASY12USB или ако се напъне малко ASYA 12 LGC
Да, очевидно ще трябва да се напънем още малко. А каква е разликата между ASHA 12 LGC и ASYA 12 LGC ?
1485 с монтаж http://www.bulclima.com/bg/product/1...erter-em-.html
или
1479 с монтажа (1299 без) http://zora.bg/main.php?p=products&s...d=8776&hotels=
Този модел има ли някакви недостатъци, за които трябва да знам, преди да го купя?
Цитат:
А каква е разликата между ASHA 12 LGC и ASYA 12 LGC ?
Няма разлика,едното е с марка General, а другото Fujitsu
Разбеах че от зора не изисквали годишна профилактика.Та те щом за нея не искат да дойдат не виждам как ще дойдат ако се скапе в гаранционния срок.
Зора нямат свои монтажни групи, така че условията зависят от монтажните групи