Re:Часът на истината 2012 г. - България със сибирски студ
През нощта MHI-то явно видя зор и направи 3-4 шумни дефроста. Явно е било бая студено в София. Като си легнах беше -15 и още не правеше дефрости. Но през нощта го чух 3-4 пъти. Сега пак работи без дефрости. Тошибата не е дефроствал, кроти на 24 градуса и 455 вата.
Re:Часът на истината 2012 г. - България със сибирс
След преминаването на психологическата бариера от -20оС, нито дефрости броя, нито консумация гледам. :jamaika
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
След преминаването на психологическата бариера от -20оС, нито дефрости броя, нито консумация гледам. :jamaika
В Банкя колко е слезнала снощи температурата?
Аз моето GREE серия Gree Bee го бях намалил вчера на 18 градуса защото забелязах че му идва зор и оставих да идва топло в стаята от към коридора и другите стаи където се отоплява от парното но тази нощ се беше включил към 3 часа /явно стаята заради тези минус 20 в плевен истина доста / и изкарваше 25-28 градуса . Съжалих го и го изключих . Пуснах една духалка . Подобре тази ледена седмица 10 лв. повече за ток отколкото пари за ремонти / а там се почва от 100 лв на горе / :095:
Цитат:
Първоначално публикувано от ferdi
А колко вата смуче шарпа в момента?
ferdi, не знам, електромерчето ми е само едно и е на конвенционалката сега, че искам да видя в студа тия дни колко ще ми изхарчи. На 0 градуса при същата експлоатация харчеще около 450 вата, като понякога вдигаше и до към 550.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328006280[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
В Ямбол Сибир още не се е появил.Рано сутринта беше -13, нищо работа.Машинките хич не го усещат.Дефрост видях само при ХИТАЧИ-то, другите не съм ги хванал.В тоя сух въздух нямат грам скреж, пък и не се озорват много.Снощи нямах работа и викам, я да видя ХИТАЧИ-то какво вади в студа.Вън беше -10, вътре беше настроен на 22 градуса.На изхода измерих 40 градуса.Бива го добичето, държи се вече 5 години, не ще да мре да го сменя :))
edi,
Тва Хитачи за тия пари верно се е утепало! :P На колко време дефроства? С EEV ли е? Какъв компресор е използван? Имаш ли сервизното, че нещо не го намирам?
tnx!
Намерих инфо във форума Еди;)
Ето нещо лятно да ви стопли в тоя студ:)
https://www.youtube.com/watch?v=5sIF-ITf2XU#
Сега, като е сухо и студено, дефроства рядко, не съм засичал, но да речем на 2 -3 часа.Поне така е по сервизно, когато не са налице другите условия за дефрост и вън е под -5 градуса.може и по-рядко да е, не съм се заглеждал.При мъгла и студ се е случвало и на 50 минути да дефроства.Компресора е обикновен ротационен на ХИТАЧИ - ASC092CD.С едноредов обменник е вън.С EEV е, ХИТАЧИ нямат инвертори с капилярки.Имам сервизното, има го на няколко места, но най-лесно можеш да го намериш ето тук - http://v-clima.com/download_tech.php , под № 45 е.Абе, добро добиче се оказа, януари 2007 го купих и до сега си работи добре.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Сега, като е сухо и студено, дефроства рядко, не съм засичал, но да речем на 2 -3 часа.Поне така е по сервизно, когато не са налице другите условия за дефрост и вън е под -5 градуса.може и по-рядко да е, не съм се заглеждал.При мъгла и студ се е случвало и на 50 минути да дефроства.Компресора е обикновен ротационен на ХИТАЧИ - ASC092CD.С едноредов обменник е вън.С EEV е, ХИТАЧИ нямат инвертори с капилярки.Имам сервизното, има го на няколко места, но най-лесно можеш да го намериш ето тук -
http://v-clima.com/download_tech.php , под № 45 е.Абе, добро добиче се оказа, януари 2007 го купих и до сега си работи добре.
:Drinks:
Чета ви и ви завиждам ,благородно разбира се.
Имам 3 клими/МХИ,и 2 панасоника,съответно 25/9 ка,9-ка и 24-ка/,като съответно топля с тях 15 кв,18 кв,и 50 кв по реда на изброените. Е с тях съм от 8 години,и всяка зима МХИ и 24-ката увяхват при -15 градуса,не съм мерил изходяща струя,но при зададени им 22 градуса ,МХИ едва достига 17-18,а 24-ката 20
Помещенията са ми с 5 камерна ПВЦ,вътрешна изолация с вата,климите не се изключват никога...и дефростите им са на около час/нощем предимно/. Добри думи само за стария ми панасоник 9-ка-на 10 години е,но е железен.В чуденка съм какви клими да вземам,когато тия сдадат багажа/по адските звуци МХИ е пътник горкия/.А,и таваните са ми окачени,все пак имам и там някаква изолация.Къщата ми е ново строителство,с около 250 кубика бетон в нея...дали е от това :help
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
В Банкя колко е слезнала снощи температурата?
-20,4oC беше нощес, а довечера ще гоним -25oC. Пропан-бутана си го носим в кофи, а дизела - в ръчни колички. :taz
Цитат:
Първоначално публикувано от tanatos
Чета ви и ви завиждам ,благородно разбира се.
Имам 3 клими/МХИ,и 2 панасоника,съответно 25/9 ка,9-ка и 24-ка/,като съответно топля с тях 15 кв,18 кв,и 50 кв по реда на изброените. Е с тях съм от 8 години,и всяка зима МХИ и 24-ката увяхват при -15 градуса,не съм мерил изходяща струя,но при зададени им 22 градуса ,МХИ едва достига 17-18,а 24-ката 20
Помещенията са ми с 5 камерна ПВЦ,вътрешна изолация с вата,климите не се изключват никога...и дефростите им са на около час/нощем предимно/. Добри думи само за стария ми панасоник 9-ка-на 10 години е,но е железен.В чуденка съм какви клими да вземам,когато тия сдадат багажа/по адските звуци МХИ е пътник горкия/.А,и таваните са ми окачени,все пак имам и там някаква изолация.Къщата ми е ново строителство,с около 250 кубика бетон в нея...дали е от това :help
Колко са високи таваните? Да не идват слаби климите в сми да нямат запас? Инверторни ли са? Какви са точните модели? Ако вдигнеш градусите на 24 примерно? Само при по-голям студ издъхват значи? До към -5 нямаш ядове?
Старите MHI-та са шумнини, мисля. Не съди по шума. Поне моето MHI е шумно доста, конвенционален климатик е. Възможно е просто да не им стига сила в студа на климите.
Време само за мъже ....мъжете в Сандански жените в Кнежа :))
Таваните са ми на 2.35 навсякъде,машините са инверторни,а точните модели ще кажа утре,че сега съм на работа :)
Знам че панасониците са ми Малайзийски,а МХИ мисля е тайван,или нещо подобно/не са китайчета де/.До - 10 нямам проблеми,после почва яко бучене,дефрост на всеки час,и спад на темп. в стаите.Изключение прави само 9-ката в детската,той е най-стария но и най-железния климатик.
Мисля че дори са преоразмерени....знам ли.Инак гледам питите равномерно ледясват...не е от липса на фреон
MHI model SRC25GZ-L1
Panasonic CS-G95KE e devetkata
Panasonic CU-E21CKE e golemiq
Цитат:
Първоначално публикувано от tanatos
Таваните са ми на 2.35 навсякъде,машините са инверторни,а точните модели ще кажа утре,че сега съм на работа :)
Знам че панасониците са ми Малайзийски,а МХИ мисля е тайван,или нещо подобно/не са китайчета де/.До - 10 нямам проблеми,после почва яко бучене,дефрост на всеки час,и спад на темп. в стаите.Изключение прави само 9-ката в детската,той е най-стария но и най-железния климатик.
Мисля че дори са преоразмерени....знам ли.Инак гледам питите равномерно ледясват...не е от липса на фреон
Made in Thailand трябва да са MHI-тата.
Щом до -10 топлят, не вярвам да им има нещо на машините:) В къща си, би трябвало да е по-студено отколкото в блок, както съм аз. Все пак си ниско долу и къщата дърпа студ от земята. Ако пък си и на по-усойно място и денем не те грее слънце... 9-ка в 15 квадрата не винаги би се справила. Зависи от... 9-ката:P И естествено от условията - загуби, изложение и тн. Може и да не си преоразмерен... Като имаш възможност, дай моделите. Някой тук все ще ти каже по някоя дума за машините.
Снощи към 1 часа в колата термометърът показваше -19 градуса, а в нас, само няколко етажа по-нависоко, показваше -12 -13. Ниско долу си е по-студено, а може и блокът да отдава някаква топлина и да манипулира термометъра, знам ли...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328018721[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от babati
Sharp 12LSR - също е чистичък и не е дефроствал цял ден:) Външното тяло е малко по-шумничко явно компресорът се тормози малко:P Но машинката се справя! Зададени 21 градуса, вентилатор MED, в стаята (16 квадрата) си е 22 градуса:) Климата духа с/у коридор 2 квадрата който свързва тази стая от 16 квадрата с отсрещната стая - тя е 18 квадрата:) В отсрещната стая не ми трябва отоплителен уред дори и на -12 :yahoo: Заковало си е 20 градуса и не мърда! И това при положиние че поне от няколко часа вратата към тая стая 18 кв е затворена:)
Цитат:
Първоначално публикувано от ferdi
А колко вата смуче шарпа в момента?
ferdi, сега на -3 консумацията движи в рейнджа 480-580 вата. Довечера на големия студ ще видим как ще е... Ще пиша.
Не се вижда светло топло в близко време(10-на дни)...
Ами, днеска следобед в Бургас малко се постоплихме,гледам термометъра-минус 6 :wink: