Проблем ли е вентилатора да е само на LOW?
Имам малки деца и за да не им духа много държа вентилаторите на климатиците постоянно на LOW(най-ниската степен на вентилатора).Има ли проблем да е постоянно така-за компресора или няма защо да се притеснявам.
И още един въпрос-отговарят ли градусите на дистанционното на настройката на климатика-ако от дистанционното съм му задал 24 градуса на режим охлаждане,действително ли климатика е настроен на толкова?Защото децата понякога си играят с дистанционното и пипат градусите...
Уточнение - климатиците са Midea MSG-12HR.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340736392[/time]_________________________________________________
Брей,май никой няма мнение по въпроса.
Re:Проблем ли е вентилатора да е само на LOW?
1 въпрос - не
2 въпрос - да
Няма ли авто режим тая пущина ? :)
Духа колкото трябва за да охлади и после спира, за 10 минути, и после пак се включва. Когато спре в някои случай турбината изобщо не върти...
По втория въпрос, колкото пише на толкова е настроен. Друг е въпроса дали ще поддържа точно тази температура а не с някои друг градус отгоре... Вземи си цифров термометър и следи...
Мерси за отговорите,значи няма проблем да стои вентилатора постоянно на LOW(най-слабо),след като така ни е по-комфортно.И градусите-колкото пише на дистанционното-на толкова е настроен,много добре.Единия климатик на колкото го настроя,толкова прави в стаята,а другия не успява,но не защото не работи добре,а защото стаята е с огромни прозорци източно изложение и е много по-топла лятото.
Днес си изолирах тръбите на въпросната стая,беше се изронила цялата изолация отвън,направо се бяха оголили тръбите,затова си купих тръбна изолация и с няколко свински опашки и изолационна лента успях да направя добра изолация.Само не знам дали има някакво значение за климатика,но щом по принцип при монтаж се слага изолация на тръбите,значи има защо.
Каква е тази изолация, че и мойта е за смяна. Как се казва това чудо точно? И за какво са опашки нали е лепкаво като изолира?
Виж пак дали нямаш някакъв автоматичен режим, щото това да ти духа постоянно дори и на LOW не е работа... Още повече на 24 градуса... :)
Най-обикновена тръбна изолация,има я във всяка железария,като тази за ВиК тръбите дето се слага за да не замръзват зимата,нещо като дунапренена тръба е.2 метра за 2 лева,а свинските опашчици ги взех за да стегна изолацията около тръбите за да не пада и отгоре обвих с нещо подобно на тиксо,това е.
Имам естествено авто режим и на климатика и на вентилатора,но нещо не съм доверчив към каквото и да е на режим "авто",предпочитам сам да си задам настройките.
Запазете си изолацията,като увиете тръбите с алуминиево (готварско) фолио!
Евтино и лесно-увийте и намачкайте с ръце-фолиото си хваща формата и няма нужда от свински опашки!
Не е много красиво,но изолацията става "бетон" (аламин)! :cheesy:
Цитат:
Първоначално публикувано от glowndark
Каква е тази изолация, че и мойта е за смяна
Ето ти изолация за тръбите и бандажна лента да ги увиеш.
В бояджийските магазини има и алуминиево тиксо с различна дебелина.Не купувай най-тънкото за 3.80/4.50 лева, че се напуква след 1-2 години.Купи алуминиево тиксо за 9-10 лева и увии с него бандажната лента да не изгаря и ще забравиш за слънцето поне 7-8 години(освен ако някоя крадлива сврака не разнищи и отнесе лъскавото алуминиево тиксо :016:) .
Отговор: Проблем ли е вентилатора да е само на LOW?
За протокола искам да уточня, че лично на мен ми е през оная работа как вента влияе на консумацията. Наистина въпроса е безсмислен. Но ако някой се запита : Е защо писа и пита толкова, ще отговоря с цитат на колега : "инженери, пуснах една тема за скорост на фан и там дадохте крайно различни мнения- тъй и не разбрах истината". Ето затова.