2 Прикачен файл(ове)
 Моля за съвет при избора на климатик... какво да избера?
  Здравейте,
нов съм във форума и бих искал да се допитам до по-компетентните от мен именно тук.
От седмица обикалям и си търся нов климатик и засега съм се спрял на японски рециклиран. Помещението в което ще бъде монтиран климатика е кухня - 18кв.м. и обем от около 44 куб.м. С вътрешни стени е и само една външна на която е поставена изолация. Дограмата е дървена, но с тенденция напролет да бъде сменена. Апартамента е тухла, старо строителсво на шести-последен етаж в Пловдив. Бих искал да потдържам температура от 21-22 градуса. 
Днес ми предложиха два модела единият е Toshiba RAS-255GAX , а дригият е National CS-S255A-W.
Повече клоня към тошибата, но дали би била ок за помещението? Според търговеца и двата стават, като твирди че са 12-ки, но след доста четене из форума установих че при японските климатици нещата стоят малко по-различно. Какво бихте избрали вие?Прикачен файл 7797Прикачен файл 7798
     Отговор: Моля за съвет при избора на климатик... какво да избера?
  Щом си от Пловдив - Александър е твоя правилен избор.
  Горе е твоя човек. Тия 3кв. на макс са малко за 18кв.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Slav  
  Помещението в което ще бъде монтиран климатика е кухня - 18кв.м. и обем от около 44 куб.м. С вътрешни стени е и само една външна на която е поставена изолация. Дограмата е дървена, но с тенденция напролет да бъде сменена. Апартамента е тухла, старо строителсво на шести-последен етаж в Пловдив. Бих искал да потдържам температура от 21-22 градуса. 
Днес ми предложиха два модела единият е Toshiba RAS-255GAX , а дригият е National CS-S255A-W.
Повече клоня към тошибата, но дали би била ок за помещението? Според търговеца и двата стават, като твирди че са 12-ки, но след доста четене из форума установих че при японските климатици нещата стоят малко по-различно.

Да,малко по различни са нещата и не са 12ки,а 9ки/има 25ци които ще ти вършат работа,но върхови модели/,като и двата са слабички за теб.Търси малко по мощни,като първо питаш тук,преди да си капарирал,а не обратното.
  Благодаря Ви за мненията! Точно от това се опасявах, че и двата модела може да са слабички за помещението, особено когато навън стане доста под нулата... Днес продължавам с търсенето.
  gnf ти даде съвет.........