Помощ за избор на климатик между TOSHIBA Ras-B 10 SKVP-E Super Daiseikai3 и Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
Моля за помощ при избор на климатик за стая 10 кв.м с пвц дограма, две външни стени , без изолация и се намира в Кърджали, като тук няма толкова продължителни студове както във вътрешноста на страната. Досега доста години се отоплявахме с камина с водна риза и радиатори но след като попаднах на този форум и след доста четене реших да сменя камината с климатици. След дълго четене из форума реших в едната стая която е 24 кв.м да сложа "TOSHIBA Ras 13 PKVP-E Super Daiseikai 5" , но за детската стая така и не мога взема решение какъв климатик да взема. Както вече писах стаята е 10кв.м и тук идва проблема защото както разбрах от форума климатиците които са с по-висок минимум при по-топло време работят на он/оф и това води до по-високи сметки за ток. За тази стая за сега съм се спрял на два климатика "TOSHIBA Ras-B 10 SKVP-E Super Daiseikai3" и Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA като Тошибата е с доста по нисък минимум но пък доста по висока цена, та искам да попитам компетнтните хора тук, ако взема Митцубиши ще има ли голяма разлика в разхода на електроенергия и кой от двата климатика всъщност би бил по-добрият вариант за мен. Наистина се надяваям някой да помогне с идея как да постъпя.
Отговор: Помощ за избор на климатик между TOSHIBA Ras-B 10 SKVP-E Super Daiseikai3 и Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
ТОШИБА-та, без да се замисляш, ако имаш парите.Въпроса е не само в разхода, но и в комфорта, начина на работа на машината и т.н.По всички показатели ДАЙСЕЙКАЙ превъзхожда ГЕ серията.
Отговор: Помощ за избор на климатик между TOSHIBA Ras-B 10 SKVP-E Super Daiseikai3 и Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
Надявах се на няколко човека да откликнат и edi1 ти определено си един от тях за което благодаря много, но искам да знам най вече за разхода на електроенергия. Иначе определено съм се насочил към тошибата но ако не ми стигнат парите да знам дали да вземам Мицубишито или да изчакам по-добър момент.
Взимай Тошибата както казва Edi1. Разхода на ел. енегрия ти е пропорционален на топлозагубите на помещението. Машината е добра и няма нищо общо с GE серията на Mitsubishi Electric.
Е, разхода е условен и зависи от загубите.Но в това стайче, надали ще плащаш през зимата повече от 20 лева на месец.Освен това за детска стая е много важно, че ДАЙСЕЙКАЙ има много добра плазмена система.Ако не ти стигнат парите за ТОШО, може да погледнеш ПАНАСОНИК 9 NKE-3.
За панасониците от тази тема останах с впечатление че нямат добър дефрост и за това не съм поглеждал към тях
В това стайче може и да не доживееш да видиш дефрост на ПАНАСОНИК-а.А иначе ДАЙСЕЙКАЙ III няма проблеми в нито един показател на работата си.
Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA с този в тази малка стая ще береш ядове като мен. Ще се вмирише лятото. Висок минимум.
според мен подобни глобални умозаключения не трябва да се ръсят във всяка тема , не съм чувал за 10 години тука климатик да се вмирише за 1 седмица ползване като твоя ..