Климатик за охлаждане-2013г.- Съвет
Нуждая се от съвет.
Стаята е 15 кв.м. североизточна(на 12-ти етаж). Едновременно спалня и кабинет (за работа на компютър).
Като става въпрос за охлаждане -2 месеца в годината съветите са: "всеки 9BTU ще ти свърши работа"
Имам обаче и следните изисквания:
1. Комфорт на охлаждането (за да няма схващания, мигрена и т.н.)
2. Безшумност
3. Надеждност (здравина)
Кой е разумния избор при тези условия?
Струва ли си да се наливат пари в инверторен - около 1200лв.
Или конвенционален за 800 ще върши същата работа.
Моля препоръчайте ми конкретни модели!
Отговор: Климатик за охлаждане-2013г.- Съвет
По трите зададени от теб критерия съдя, че трябва да е инверторна машина.Тази машина е подходяща за теб - Климатик Панасоник комплект CS-E7NKEW/CU-E7NKE-3 – Климатици и климатична техника на Panasoncic (Панасоник) .Дори и за отопление ще ти върши работа.
Благодаря за предложението, а в този клас какво ще кажете за:
Mitsubishi-Electric MSZ-SF25VE 2013
Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE 2013
А също и Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
Чета във форума, че Mitsubishi Electric работят меко (неагресивно)!
Също, предлагат ги като удобрени за еко програма REECEL с 20% отстъпка (каквото и да значи това!)
Кой от двата Mitsubishi е по-добър защото виждам, че излизат на сходна цена?
Ето ти още две предложения... Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZJ-S~SRC20ZJ-S Premium и Toshiba RAS-107SKV-E3 AvAnt
Благодаря Aleksandars
Работата става все по-дебела... този Mitsubishi Heavy изглежда още по-пинтат с възможност за повече настройки на клапите, 3D струя на въздуха, подсушаване, по-защитено външно тяло... изглеждат ми по-истински екстрите, но и цената се покачва със 100 лв, ако избера SRK25ZJ вместо SRK20ZJ за да си подсигуря мощност(стаята ми е 15 кв. и с голяма остъклена площ).
Сигурно си струва комфорта и качеството за години напред, така и така се дават много пари! Нали?
това с 3д струята е ТАШАКА НА ШАКА-безмислена екстра.
Все-пак, струват ли си 100 лв. отгоре за Mitsubishi Heavy вместо Mitsubishi Electric и какво е предимството?
щом САШО ти е препоръчал нещо-взимай.за разлика от нас(мен),той не само е чувал и виждал.