Избор между MSZ-FH35VE Zubadan и FTXS35K за около 50 кубика помещение
Здравейте,
помещението е южно, без изолация (засега). Празно е 47 кубика, с мебелите не знам :) Заслужава ли си да дам повече пари за Мицубишито и реално какво получавам? Това, което аз видях с моите ограничени познания по темата е, че Мицубишито е по-шумно, по-икономично(?) и топли при -25 градуса външна температура (срещу -15 за Дайкина). Реални ли са тези данни изобщо?
Отговор: Избор между MSZ-FH35VE Zubadan и FTXS35K за около 50 кубика помещение
Може да минеш и без Зубадан версията (разликата е един нагревател във външното тяло), но пак ще е по-скъпичко от Дайкин-а.
Отзивите във форума от "Мицото" засега са положителни, моделът не е презимувал в БГ.
Сравняваш 2 различни като клас климатици.Митсубишито е по-високият клас като параметри и екстри.Относно шума митсубиши е по-тихият климатик.
madsnake, Ако избора е между тези двата, то аз съм с две ръце за Мицубишито.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mega
madsnake, Ако избора е между тези двата, то аз съм с две ръце за Мицубишито.
Не мога да не попитам Мега ако има да избира между 1800лв. и 2334лв. как би постъпил?
Цитат:
thebest
Не мога да не попитам Мега ако има да избира между
1800лв. и
2334лв. как би постъпил?
В подписа ми се вижда как съм постъпил. Купувам, нещо, което си заслужава парите. Ако ще е гарга, да е рошава. Двете машини за които пита madsnake изобщо не са сравними.
за тази кубатура можеш да вземеш и FH25 ,ще се справя .. машините са несравними ,МЕ е доста по класна машина
Добре, до тук разбрах, че препоръчвате мицубишито. Само не разбрах защо. Реално въпроса ми е - защо да дам 500 лв. отгоре, какво получавам аз като потребител за тях? Глезотиите като следенето на хората в помещението не ме интересуват. Поразрових информация за този нагревател на външното тяло - не ме грабна като идея, така че отпада и Zubadan версията реално. Може би не си формулирах правилно въпроса в първия пост. Защо да си купя MSZ-FH35VE, а не FTXS35K?
Цитат:
madsnake
Добре, до тук разбрах, че препоръчвате мицубишито. Само не разбрах защо. Реално въпроса ми е - защо да дам 500 лв. отгоре, какво получавам аз като потребител за тях? Защо да си купя MSZ-FH35VE, а не FTXS35K?
За да не ви :051: :kiss: 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата, 4 седмици в месеца и поне 4 зимни месеца в година когато температурата навън падне под +3 градуса ...а вие да не направите някоя :2guns: с :kiss: и след това да дойде :police: и да има :095: ...
Има разбира се и по евтини варианти които не са дайкин.
По мое мнение(ако го искате :rolleyes: ) тези климатици също ще "свършат работа":
1. mitsubishi-electric-msz-fh25ve/muz-fh25ve-2013
2. mitsubishi-heavy-srk-/-src-25-zjx-s
3. toshiba-ras-b16n3kv2-e/ras16n3av2-e
4. sharp-ay/ae-xp12ghr
5. lg-h-09mw
6. fujitsu-asyg12ltca/aoyg12ltc
Успех в избора :Drinks: .
Вземи си един Панасоник, той е само 1600 лв.