моля помогнете при избор на климатик за хол
тип жилище- панелка,18-19 квадрата с ПВЦ дограма(вратопрозорец) има вътрешна изолация на външните стени 2 см . На таван някъде е 5 см някъде е 2см изложение-юг блок 8-етажен апартамента е на 6- етаж.Повече ме интерсува за отопление отколкото за охлаждане.Населено място Ямболско.Сумата,която съм приготвил е около 1700-2000лв
Спрял съм се на марки като Daikin,Fujitsu, Mitsubishi, инвертори разбира се . В кухнята съм с Fujitsu 12 -ска северна стая зимата климатика работи и топли без проблем и консумацията на тока е мн. малка!
Ще съм благодарен да ми помогнете в избора най вече за тези три марки климатаци!!
Отговор: моля помогнете при избор на климатик за хол
Може да сложиш този MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 25 ZMX-S
Ами щом си доволен от ФУД...сложи си същия модел 12-ица.
благодаря ви че ме затрупахте със предложения!!!
toshiba ras B13N3KV2-E
Mitsubishi - MSZ-SF35VE
И двата климатика са тихи и много надежни през зима и лете и ще ти свършат чудесна работа за тези квадратура и бюджет, който имаш.
Успех!
п.п Гледам си се насочил към Дайкин. От личен опит те съветвам дори да не ги поглеждаш!
От предложенията на valen79 одобрявам тошибата, но съм твърдо против мицубишито, защото е тесла.
Можеш да погледнеш и:
Panasonic E12QKE - висок клас, много тих и икономичен модел с хубави екстри за пречистване.
Panasonic RE12QKE - среден клас, сравнително тих, ползва външното тяло от миналогодишния висок клас.
Ако не си предубеден, можеш да погледнеш и:
Samsung AR09HSSDAWKNEU - висок клас, най-тихия модел на пазара - 16 децибела, много икономичен и с голям запас от мощност.
SF серията и аз не я препоръчвам за зимна машина. Доста слаба, става, но е компромис. За другото ще си замълча.
аз дайкин го смятах за мерцедеса при климатиците........
Цитат:
Първоначално публикувано от
marianski
аз дайкин го смятах за мерцедеса при климатиците........
Почети малко повече този форум, ако имаш време за губене и нещата ще ти се обистрят. Успех!
Заповядайте отново!
Тя годината не е приключила, но вече и класации имаме...
Хайде по-сериозно не сме Третия свят ...
Като пишете и давате линкове към класации поне кажете, че 50% от участващите ги няма в ЕУРОВЕНТ : Air-conditioning and refrigeration certification programs, Eurovent Certification. Та това са "лелеяните" експерти поне според ЕС ...
днес в един магазин за климатици продавачката ми препоръча този модел FUJITSU ASYG12LMCA/AOYG12LMCA
и този Mitsubishi HEAVY SRK/SRC 35 ZJP като каза ,че ми препоръчва фуджито щом е за отопление
Взимай една Toshiba Daisekai 6 10-ка и не се занимавай с глупости.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dwrbudr
Взимай една Toshiba Daisekai 6 10-ка
Може и FUJITSU ASYG09LTCA