4 Прикачен файл(ове)
Къде да поставя климатика?
Помещението е кухня висока 247см дълга 340см и широка 330см ,има дограма и изолация източна ! Климатика който съм си харесал е с размери на вътрешно тяло 87см широк 25,5см дълбок 29,5 висок ,мога ли да го поставя в нисшата над микровълновата там е 93,5см (като ми казаха,че е добре минимун 5 см. отгоре...и по 3см отстрани....да остава място)
Ако не дайте предложения къде да го поставя моля - модела на който съм се спрял е CS/CU-E9QKE
Прикачен файл 14935 Прикачен файл 14936 Прикачен файл 14937 Прикачен файл 14938
Отговор: Къде да поставя климатика?
Май най-удачно е над микровълновата .От другата страна през трегера трудно се минава , а над абсорбатора не става.
Ако го поставя там от трегера и от стената до прозореца до вътр.тяло ще има точно по 3 см отгоре 5 см ли да оставя само или повече?
15 е добре да са отгоре , но тия 3 см. отстрани са малко.
Да не излезе че е по-удачно да се мине през трегера.
Защо пречи ?Защо са малко?
И с 3см става като компромисен вариант, просто е неприятно за монтаж. 15см отгоре е желателно за по-добра циркулация на въздуха и адекватно мерене на температурата в помещението (последното е и причината да не се слага над абсорбатора, под който са котлоните).
Nippon KFR 14EW Този климатик ще ми топли ли кухнята?
Става, но защо от висок клас инвертор отиде на най-нисък клас конвенционална 12-ка?
Цитат:
Първоначално публикувано от
AC_From_Hell
Става, но защо от висок клас инвертор отиде на най-нисък клас конвенционална 12-ка?
За да спестя 800 лева а и в кунята ми трябва само за отопление зимата ,гледам че са с компресор тошиба и за това питам ако ще върши работа да взема него!
Косумира при отопление: 1.19kW а отдава при отопление: 4.0kW -ако замръзне случайно се полива със студена вода нали?
може и тая инверторна 9ка Nippon KFR 10DC LUX
мда нипона си е клас А така че същата работа като панасоника ,все 9ка :))
Брех ,на тоя нипон външното му е цели 48 кг :confused:
Цитат:
Първоначално публикувано от
XOPMOH
цели 48 кг :confused:
Това не го прави "космически кораб"...
Поне килата се набиват на очи на фона на расови 12ски под 30 кг .
1 Прикачен файл(ове)
Това "усвоен балкон" с итонг от панелен апартамент ли е?Ако е ДА - не е много удачно да закрепиш вътрешното тяло между трегера и прозореца-итонга е крехък материал,а тялото все пак има вибрации,макар и минимални.Освен това циркулацията на въздуха не мисля че ще е оптимална.Според мен,монтирай вътрешното тяло в дясно от трегера ,близо до него (третата снимка-с вентилатора) на подходящо разстояние от тавана.Личен опит- 25-ца на Митсубиши се справя идеално.Успех.
Прикачен файл 15055