Относно плазмените филтри и йонизаторите!
Времето застудя и неволно все по-малко проветряваме стаите. Все повече климатици разполагат с плазмени филтри и йонизация, който осигуряват някакво пречистване на въздуха от микроорганизми, миризми и т.н. Интересува има ли някаква теория по колко време на ден е препоръчително да се ползват тези функции и ако са включени постоянно това свързано ли е с някакво завишено замърсяване или амортизация на климатика? Естествено всеки може да каже как практикува с неговите машини и какъв опит има.
Отговор: Относно плазмените филтри и йонизаторите!
Аз си ги държа пуснати постоянно + аспирация на най-ниска степен.
Цитат:
Първоначално публикувано от
MisterT
Времето застудя и неволно все по-малко проветряваме стаите.
Аз не проветрявам. Карам само на аспирация. А УВ-то си се включва когато си реши. :)
И аз държа постоянно включени и аспирацията и филтрите, като аспирацията в повечето време е на най-ниската степен и ако има нужда я увеличавам.
Моята стая в която е PDR-a е всекидневна в която се и готви. Честно казано, след готвене, дори при включена аспирация докато не се отвори прозорец не може да се изчисти добре въздуха.
Цитат:
Първоначално публикувано от
MisterT
Честно казано, след готвене, дори при включена аспирация докато не се отвори прозорец не може да се изчисти добре въздуха.
Тя тая аспирация не заменя аспиратор...
Е то и аспиратора си върви.Не съм и очаквал да го замести. Принципно очаквах малко по-осезаемо да се усеща ефекта по отношение на това което аспиратора не улавя.
Имам 2 Samsunga със Virus Doctor,Mpi или инае казано малък йонизатор на изходящата струя.Държа го винаги пуснат и като се доближа до него се чува как прескачат искри,но разлика във въздуха няма за мене дали е пуснат или спрян ,не се чувствам като след дъжд :).