Panasonic cs-a9bkp - проблем
Здравейте, горепосоченият климатик наистина е стар, но си работеше безпроблемно дълги години. Преди 2 дни спря да работи в режим отопление. Повиках майстори, замериха налягането и се оказа, че не надвишава 11 атмосфери, което е крайно недостатъчно. В режим охлаждане сваляше до 4, което казаха, че е нормално.
В крайна сметка заявиха, че компресорът е амортизиран и трябва нов климатик.
Държа да отбележа, че машината е с фреон R22, а миналата година допълваха фреон.Възможно ли е да са смесили вида фреон и това да е намалило функционалността на климатика в ниските температури и затова в момента да не работи? Също и има ли друга причина, поради която да няма необходимото налягане освен проблем в компресора?
Благодаря!
Отговор: Panasonic cs-a9bkp - проблем
Време да си направите новогодишен подарък с друг климатик.[emoji92]
Също и има ли друга причина, поради която да няма необходимото налягане освен проблем в компресора?
има четерипътният вентил, липса на фреон...
както казва велев, тоя климатик си е изпял не само песента, еми целият репертуар го е извъртял няколко пъти вече..... каква е тая мания да се вадят и да се съживяват някакви мъртъвци от гробищата, не мога да разбера.....
Липса на пари е,не е мания !!!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от
tanatos
Липса на пари е,не е мания !!!!!
За целта е измислена покупка на изплащане.
Да де,ама за тая цел/изплащането? би трябвало например да не си станал безработен......примерно...хайде да не задълбаваме,защото в момента съм точно на тоя хал,и не ми е до поучителни съвети.Всеки иска нови уреди,но не всеки може да си ги позволи,поне не винаги в момента,затова се търси нещо,макар и временно,докато дойдат по-добрите времена.
Със здраве!
Цитат:
tanatos
Да де,ама за тая цел/изплащането? би трябвало например да не си станал безработен......примерно...хайде да не задълбаваме,защото в момента съм точно на тоя хал,и не ми е до поучителни съвети.Всеки иска нови уреди,но не всеки може да си ги позволи,поне не винаги в момента,затова се търси нещо,макар и временно,докато дойдат по-добрите времена.
Със здраве!
Пожелавам ти успех.
Цитат:
tanatos
Със здраве!
В този форум ако ги слушаш трябва да си купуваш само климатици от 2 бона на горе и всички трябва да караме ферарита и бентлита имам чувството че се намирам в дубай 2-3 бона за нищо ги нямат
Не е така.Вижте ми постовете от последната година.Най-често съм препоръчвал мицубиши хеви от ниския клас за 1134лв и шарп за 1300 лв.
Просто станахме/ваме консуматорска държава с консуматорско мислене.В някои случаи е по-лесно да изхвърлиш/ продадеш старото и да закупиш ново, отколкото да търсиш причината и да го ремонтираш.Труда поскъпна немалко и части за ремонт+ труда може да се окаже, че са равни на 40% -60%, дори 80% от цената на нов климатик.Освен това гаранция за ремонта няма или е твърде малка в повечето случаи.
Като за начало може да се опита със смяна на фреона и със зареждането му с нов фреон, толкова колкото е указал производителя.Ако не се получи, то причината е другаде.Цената на нов фреон беше не по-малко от 80лв + 80 лева труд.Дотук само 160 лева ...
Евтиното излиза скъпо накрая.
Източиха целия фреон във въздуха, после сложиха нов, количество според табелата, и повече от 15 атмосфери не поиска да вдигне. Не ми взеха пари, но им дадох поне за разказването някой лев. И днес поръчах General 12 LUC.
Добър избор нa новa мaшинa.
Най доброто решение: СМЯНА...
В съвременното машинно производство, концепции като ремонтно-пригодност не са засегнати..
Честита покупка и да те кара дълги години....