Fuji Electric RYT-14 HA HELLP!
Здравейте!
Отоплявам се с тази машинка, знам че е стара но ми служи вярно доста години и никакъв студ не го е надвил!
Питането ми е следното:
След достигане на зададената температура , климатика изключва но турбинките продължават на мин. обороти при което започва да духа студено. Правих ремонт и сега дивана ми е на метър от тялото.
Мислех си дали ако го свържа към външен термостат който да го спира напълно ще се реши проблема и няма ли да навредя на климатика.
Целта ми е при изключване клапите да затварят или поне да спират вентилаторите.
А и от къде идва този студ не е от циркулацията на въздуха в стаята , сякаш идва от нещо замръзнало:scared:.
Сега видях че не съм в правилния раздел .......
Отговор: Fuji Electric RYT-14 HA HELLP!
Не е удачно да се спира вентилатора или да се затварят клапите. Климатикът върти въздухa в стаята, за да има верни данни за неговата температура през цялото време. Радвай се, че турбината работи постоянно, иначе щеше да полудяваш. Има модели, които спират и на всеки няколко минути се включва и изключва вентилатора, което е далеч по-дразнещо.
Така е но от къде идва този студ. Сякаш отварям фризера и пускам вентилатор.
Па то за данните при настроени 16 градуса в стаята държи 22. Четох че е нормално за модела нещо в софта има бъгаво............
Искам да избегна студеното духане.
Сложи един термометър пред клапите, където ти се струва че духа студено и пак ще говорим.
Ще духа студено ами, като сте му задали режим "AUTO" ...
Или просто не сте избрали подходящо мястото за монтаж.
Цитат:
Първоначално публикувано от
aandreev76
Така е но от къде идва този студ. Сякаш отварям фризера и пускам вентилатор...
Искам да избегна студеното духане.
Като спре компресора, налягането пада и започва обратно изпарение. От там идва студа. Не можеш да го избегнеш.
Режима е НЕАТ на вентилатора авто монтажа е под прозореца тръбен път няма и метър...........
- - - - - - - - - -
Цитат:
Jack Krauser
Като спре компресора, налягането пада и започва обратно изпарение. От там идва студа. Не можеш да го избегнеш.
Можеше ако спираха турбинките или затваряха клапите ама................
Цитат:
Jack Krauser
С това "обратно изпарение" изкърти представите ми за термодинамиката:029:. Я ми кажи, защо при мен липсва :confused: Някой ще да го е избегнал, някак си? Или осмиците на дайсейкай правят само "право" изпарение :mad:
Е-е, как може да не си чувал за обратното изпарение бе додо?!
Дори малките деца знаят за него.
Това е нещо като имплозията при мидеите. :lol:
Само че климатика не може да гръмне от него.
Цитат:
dodo_pv
при прекалено повишен топлопренос, може да последва имплозия в компресорния отсек, както на снимката:
http://prikachi.com/images/536/7904536i.jpg
;)
Чак сега разбрах защо новите климатици ги правят надупчени като решето - да не вземат да се смачкат като бирени кутии, ако ги форсират на макс.:lol:
А при теб го няма този ефект може би, защото твоите климатици са проектирани директно от извънземните.;)
Добре де в крайна сметка мога ли да затворя клапите или спра винтилаторите с външен термостат или нещо друго. Ако ви трябват снимки или тт данни на машинката ми ветеран?
Проблема решен от жената:-)