Избор на климатици за голямо помещение
Здравейте.
Нуждая се от компетентно мнение при избор на климатици за помещение 160 кв.м. (500-600 кубика) - киносалон (плътно затворен с дебели стени).
1-2 пъти месечно имаме обществено полезни мероприятия (тоест макс 1-2 пъти на месец ще се ползва) и макс бюджет който можем да заделим е 6 000 лв с монтаж. Климатиците трябва да са стенни (неискаме колона) и на първо време 3 броя. Идеята е зимата предишния ден да се пусне и да затопли до 18 градуса (без да се отоплява е около 8-10)
Засега са ми предложили 3 варианта:
1. Оsaka CH-30-CN
2. Midea MS12F-24HRN
3. Haier AS24GFHRA
Очаквам коментари и други предложения.
Отговор: Избор на климатици за голямо помещение
Samsung AR24HSFNBWKNEU Classic+ - 3 бр.
Надхвърля ми бюджета Samsung-a
Предложиха ми и тези Китайчета Daikin FTXV60AB и Gree GWH24KG (или новите GWH24RD) - мнения за тях?
Като ги сравнявам по описание са почти еднакви с разликата че дайкина е с по-тежко външно тяло.
Това са сухи параметри и не можеш да разчиташ на тях. Послушай професионалистите един пост над теб. Монтирай два след няколко месеца и третия.
Климатик стенен инверторeн Fujitsu General ASHG24LFCC/AOHG24LFCC - Bulclima
Аз бих те посъветвал за този модел малко над сумата която си заделил са, но са доста добри машинки.
Пък и за 3 бр. ще ти направят отстъпки.
Успех!
Цитат:
Първоначално публикувано от
TIMBERLAKE
Човекът и за 3 самсунга не може да отдели, ти още по-скъпи машини предлагаш.
В случай, че бюджетът е кът може да се сложат 3 броя 18-ки AR18HSFNCWKNEU, а ако има проблеми в бъдеще да се сложи 4-та машина.
Мидеата го зачеркни с нещо дебело и тъмно та да не се сещаш какво си написал!
Разлика в цената не виждам , но е добре който и климатик да избере да има подгрев на компресора ...:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobbyap
Разлика в цената не виждам , но е добре който и климатик да избере да има подгрев на компресора ...:)
Ми направо кюмбе да си вземе...
Всъщност 3 броя он/оф 24-ки от по-висок клас биха свършили работа. И без това ще се ползват само няколко пъти в годината. С този бюджет могат даже 4 да се вземат, ако фирмата направи отстъпка за количеството.
3 Прикачен файл(ове)
В детски център /снекбар/, с размери 10 х 6 х 2,5 метра, с четири външни стени, две от които изцяло остъклени, работи една колонна Осака CH-52-St, която включва отвреме на време и прави 24 градуса вътре, при интендивен снеговалеж и външна температура около 1 градус. Две подобни машини, можещи поне 70% от това, което прави тази Осака на R22, биха решили на 100% проблема с климатизацията на киносалона. Със сигурност ще се намерят варианти с различни вътрешни тела.
Прикачен файл 16433 Прикачен файл 16434 Прикачен файл 16435
14-5 киловата в 60 квадрата е нормално да стопля и при -20, какъвто и да е климатика... Човекът не желае колона. Касетите са крайно неподходящи за отопление на високи помещения (без да знам размерите на киносалона) и бюджета няма да стигне. Само някакви 2 китайски он/оф канални машини са удачни с колена, за да духат надолу или някакъв по-изчанчен монтаж, който да не е на тавана.
Варианти бол, но без оглед, само празни приказки.