-
какъв климатик
Здравейте харесал съм си два климатика един дайкин ftx35j и една тошиба ras b13n3kv2-eras 13n3av2e,според моето мнение на лаик като чета тошибата има леко по добри параметри,но пък цената е доста по солена,заслужава ли близо 500 лв разлика в цената?Какви са предимствата и недостатъците на тези два модела?
-
Отговор: какъв климатик
Поне аз това, което виждам, разликата не е 500лв, а доста по малко, но и 500 да е, пак си заслужава. Преимуществата на Тошибата са навсякъде.
1. Мощност - по добър/нисък/ минимум, по добър/висок/ максимум.
2. По големи/тежки. вътрешно и външно, тела.
3. Мого по добър алгоритъм за дефрост
4. Дайкина на практика си е най обикновена 9ка, представяна за 12ка. Всъщност по магазините има значително по добри 9ки от тази така нарена 12ка.
5. Дайкина е абсолютно базов модел/ най нисък клас/, докато Тошибата е едно стъпало под премиум машините на марката, като ползва много от нещата на Дайсейкай.
Аз не виждам въобще база за сравнение между тези две машини!
-
какво ще рече че е 9 ка,толкова ли е слаб,значи по магазините лъжат,а тогава ftx25j който трябва да е 9 какъв е?Видях се в чудо с тея климатици вече незнам какво да си купя.
-
стас, всеки по нов модел, който фирмите се опитват да лансират за да привлекат масовия потребител, ще е от зле по зле. Нещата не са такива каквито бяха. Ако искате да си закупите що годе читава машина, ценовия минимум е 1350~1400 лв. Също така, зависи как ще ви бъде монтиран за да имате спокойствието, че някой не се е "изср...." на машината Ви.
-
По магазините преразказват лъжите на производителя на теб.
9-ката да речем е истинска 9-ка. 12-ката е 9-ка с променен софтуер.
Нещо като 2.0TDI с мощност от 143 или 177 кс и различни цени. Цялата работа е в софтуера.
При конкретните модели, които сравняваш, вместо 13-ка Сузуми можеш да вземеш за пример 10-ката Сузуми на Тошиба, която е с по-добри параметри от 35-цата на Дайкин (ftx35j).
-
Най важното-не проявявай самодейност,парите не са за кило сирене/не,че и те са малко напоследък/,огледай се ,ослушай се и според това от къде си,разбери ,кои са истинските професионалисти в климатичната техника в твоя регион!Във всички случаи,обаче,това не са продавачите в Технотата!.......Успех!....
-
Ще ги купувам от уж доверен човек,таке,че се надявам всичко да е наред с монтажа и така нататък,просто в главата ми е някаква каша всеки си хвали неговата стока,а така риска да сбърка човек е голям.Помещението в което ще се ползва е около 60m3 с хубава дограма и много добра изолация.