Препоръчайте ми климатик !
Здравейте! Отскоро се преместихме в ново жилище и решихме, че на първо време ще закупим климатик. Супер сме объркани в избора си. Не разбираме нищо от климатици, а в специализираните магазини е пълно със служители, които гледат да ти пробутат каквото могат. Живеем в къща и нямаме съседи. Помещението, което главно мислим да отопляваме е около 30 кв.м. Не очакваме чудеса от порядъка на 30 градуса, 20-23 градуса ни се струват съвсем порядъчни. С южно изложение сме, ПВЦ дограма и една камара изолации :). Естествено сметките за тока не трябва да са космически. Бюджета ни за тази покупка не трябва да надхвърля 1200-1300 (1400 макс.) лв.
Ако някой е способен да ни помогне, ще се радвам ако драсне един ред. Благодаря Ви !
Отговор: Препоръчайте ми климатик !
Здравейте,
Не знам дали монтажа е включен в бюджета, който сте дали, но за вашето помещение това предложение/бюджет изглежда най-добрия избор:
Инверторен климатик Toshiba RAS-B13N3KV2-E1/RAS-13N3AV2-E1 SUZUMI 2015
Тази цена е промоционална до 15.10.15 и е с включен монтаж. Също така 5 години гаранция без задължителни годишни профилактики си е голям бонус.
Иначе 1200-1300 са малко пари за качествена машина за толкова голямо помещение. Успех!
Доста оптимистично...Къде го слагаш Тошко да топли 30кв.м.
За кой град става въпрос?
Втора ръка клима, друго спасение не виждам.