Toshiba Ras-225PDR спря да отоплява !!!
Здравейте колеги.
Отново се обръщм за съвет към вас.
До вчера въпросната машина си работеше нормално. Вчера го пуснах и нищо, под нищо нека се има предвид отваря долна клапа и нито развърта турбината нито външното тяло, не индикира и някакви грешки.
Това което опитах е да сменя режимите, на охлаждане и обезвлажняване развърта турбината и само това, външното тяло отново не реагира.
Каква може да е причината това да се случи?? Нека се вземе под внимание, че 2-3 дни преди това сякаш духаше по хладно отколкото преди, но го отдавам на това, че температурите не са толкова ниски и помещението не е толкова студено.
Ако има нещо което мога да предприема преди да потърся технически екип моля споделете.
п.п Към коя фирма за Варна да се обърна за помощ???
Поздрави.
Отговор: Toshiba Ras-225PDR спря да отоплява !!!
Нормално е, когато е студено машината да не тръгва веднага. Включи я на толо - 24градуса и не я пипай за известно време. Ако до 30минуне не развърти, значи ще трябва да викаш техници.
Колега, час и нещо изобщо ни вопъл ни стон. След пускане на климатика първо си намества клапите (понеже те са 2 броя) вертикално и 2-те и развърта турбината. След като тръгне компресора тогава вече мести клапите полу хоризонтално и духва топло. Това упражнение снощи не се получи.
Цитат:
Първоначално публикувано от
p0ckata
Колега, час и нещо изобщо ни вопъл ни стон. След пускане на климатика първо си намества клапите (понеже те са 2 броя) вертикално и 2-те и развърта турбината. След като тръгне компресора тогава вече мести клапите полу хоризонтално и духва топло. Това упражнение снощи не се получи.
Аз за това казвам, че другия вариант е да викаш техниците :)
Цитат:
p0ckata
п.п Към коя фирма за Варна да се обърна за помощ???
Там, с внос, монтаж и поддръжка на 100 волтови климатици, доколкото знам основно се занимават Варна клима и Джапан клима. Май има още 2-3 малки фирми, но мисля че са прекупвачи. Другия вариант е от Пловдив да се домъкнат я Цецо, я Сашо.
Ясно е значи, друго не мога да направя ще търся техници.
Благодаря на отзовалите се.
След отремонтирване(ако е възможо) ще споделя каква е била причината.
Цитат:
p0ckata
Ясно е значи, друго не мога да направя ще търся техници.
Благодаря на отзовалите се.
След отремонтирване(ако е възможо) ще споделя каква е била причината.
МА ДА НЕ ПОПАДНЕШ НА......МАЙСТОРИ,че после ще е по-скъпо
Ами на джапан клима се обадих, днес следобяд ще минат да видят какво се случва. Поне те предлагат и отремонтирват такъв вид техника.
- - - - - - - - - -
Развитие по темата.
Дойде човек пусна климатика и о чудо работи !!! Огледа машината и каза, че всичко е наред и няма никакви видими проблеми.
След разговор с ползвателя на климатика (в частност майка ми) се установи , че явно по невнимание е пуснала климатика от бутона за плазма и йонизатор, а не от включване изключване. Моята грешка е , че след рестарт от контакта и пускане не съм изчакал достатъчно за да си тръгне климатика.
Поздрави и ключ на темата.