Отговор: Избор на климатик 2016 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
slavi_1
Здравейте колеги,
предложете машина за отопление/охлаждане на хол (вътрешна стая) 18кв.м/50 кубика; външна изолация; южно изложение; стара дървена дограма; бюджет 2000 лв. Зимата често има мъгли където живеем.
Добре ще е машината да има малко повече запас, защото вечер преди лягане мисля да отварям вратата към съседната спалня (30кубика) за около 30-60минути да "завърти въздуха" както се казва.
Загледал съм се в едно LG
LG H12AK.NSM/H12AK.UL2 - Технoмаркет - онлайн магазин , което се вмества в бюджета и е с 5 години гаранция, което е голям плюс . Може да предложите други марки и модели.
За съжаление ударих на камък с въпросният климатик.
Предлагат ми LG D12RN.NSJ/D12RN.UL2 - Технoмаркет - онлайн магазин на прима виста ми се вижда по-ниски COP и EER , освен това има доста висок минимум на консумирана енергия, заслужава ли си машината или да търся(да предложите ;)) нещо друго !?
Някой може ли да ми помогне в избора на климатик? Дилемата е между Toshiba RAS 137SKV-E7 и Fujitsu General ASHG12LMCA. Машината главно ще охлажда хол с южно изложение, без изолация - 18 м2 / 45 м3. На хартия Fujitsu има предимство, но на практика?
Здравеите,доиде ред и аз да питам.Трябва да купувам климатик за дневна с кухненски бокс(усвоена тераса).
Помещението е 20к.м,Последен етаж,тухла.отдолу не се отоплява.Има външна изолация и на тавана.
Въпроса първо е 9ка или 12ка.Мисля си да е MHI ZM-S PREMIUM защото външното тяло ще е монтирано
на детската,та искам да е тихо или пък FUJI 12LUC.Вие какво ще предложите.
П.П.Чел сам темата за zm-s и малко ме притеснява начина му на работа.
Според мен Fujitsu General ASHG12LMCA е по-добрия вариант.
Tiburon, какво те притеснява с начина на работа на zm-s? И двата ще свършат работа виж кой дизайн ти харесва повече, майче е по-сигурно да се насочиш към 12/35ца.
Колеги, утре трябва да направя финален избор за климатика за всекидневната 12000 BTU и съм заседнал между General Fujitsu ASYG12LMCA и Hitachi RAK-35RPB/RAC-35WPB Performance.
Хитачито ми се струва по-солидно, поне на габрити и тегло ( външното тяло е по-голямо и тежко), но надписът "правено в Китай" ми е малко спирачка. Фуджицуто пише, че е правено в Япония...
Идват ми на една цена, и двата са подходящи за помещението ми, както е коментирано по-назад на стр. 81. При равни други условия, въпросът е кой от двата?
И двата са правени в Китай, не се подвеждай какво пише на кутията. Ти да не мислиш, че японците работят за без пари като българите? Отиваш да магазина и избираш кой ти харесва повече на визия.
Абе и аз си имах сериозни подозрения за Фуджицуто че не е японец. Визията не ми е приоритет, по-скоро ме интересува кой от двата ще е по-надежден...
Заложи на Фуджитсу -то.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Здравейте,
и ние търсим климатик-помещението ни е за хол 20кв. /панелен апартамент в Разград /5-и предпоследен етаж югозапад с ПВЦ дограма ,стъклопакета е 2 стъкла обикновени на едната къса стена, но тя гледа към остъклен балкон с винкел,едната стена на дългата страна само е външна.Климатика ще се ползва предимно за охлаждане,като през деня когато няма никой може да е отворена вратата към коридора,човека е възрастен с астма и е желателно да е по-тих и да духа по-комфортно,за зимата може да помага само на печка на дърва която е в друго помещение.Имам опит само с подов Дайкин 35-ца, но във Варна ...париците не знам 1100-1500 предполагам.Благодаря !
Здравейте,
имам нужда от клима само за охлаждане и се ориентирам към по-бюджетен вариант/но без ниския клас/.Предполагам,че 2 машини е по-добрия вариант.Може и втора употреба,но от проверено място.Помещението е:
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe – жилище /дневна+хол с голям портал /
2. Зa oxлaждaнe
3. Kaĸвa e:
a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 16+16 кв.м/80 куб.м.
б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa aлyминиeв двoeн cтъĸлoпaĸeт, KA в) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; юг,запад
г) eтaж - 2 в къща 4. Асеновград
5. Вътрешна изолация 3 см стиропор,таван-кнауф с вата ,под-мрамор
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди –телевизор,хладилник
За 20 квадрата южен хол с 10 см външна изолация, троен стъколапакет прозорци 5 квадрата, една външна стена запад, дали е добър избор
LG E12EM.NSH/E12EM.UA3
LG E12EM.NSH/E12EM.UA3 - Технoмаркет - онлайн магазин
Монтажа само да не е от тях.