Отговор: Daikin FTXB50CV1B НЕ ИЗКЛЮЧВА
Не знам къде не е жега, но в Плевен не е валял дъжд сигурно 40 дни, а последните 30-на дни е минимум 33-35гр. на сянка, някои дни и повече. Колата веднъж я оставих само 40-на минути на слънце и вътре показваше 48гр. В къщата, жегата преодоля изолацията и нощем стените излъчват и не могат да се охладят сами. Двата климатика работят яко.
Така че е много вероятно климатикът от темата да си работи без прекъсване.
много интересно в магазините не даваха гаранция че 14-ка ще се справи ... :)
Не споря. Сигурно има причина да ви препоръчат този климатик.
От опит казвам, защото имам монтиран Мистубиши 12ка в 35м2 и зимата си топли и лятото си хлади без проблем.
Но това е отделна тема.
Ще ви дам за пример Mitsubishi Heavy 25 ZM-S. Вентилатора никога не спира. Нито на топлене нито на хладене. Така следи темп. в стаята според мен. Когато достигне желаната темп. и ако се изключи сваля оборотите доста и върти едва едва, но не спира.
Да и при нас е така-охлажда мигновено ,още не сме го ползвали зимата не знам как е , но дано да няма проблем.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Teodora
Да и при нас е така-охлажда мигновено ,още не сме го ползвали зимата не знам как е , но дано да няма проблем.
Обяснете според вас с думи прости, как очаквате да работи климатика,за да ви бъде обяснено в Кой точно е проблема.
Теодора, замерете моментната консумация на уреда посредством ватметър (макс 20лв). След това ще го мислим. Може да работи само на вентилатор и да обдухва, съмнявам се да не изключва компресора.
При този модел със сигурност се усеща кога е включен компресора и кога - не. Разликата е "смразяваща".
Предполагам, смразяваща електромера?
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
90% от фирмите препоръчват двойно по-големи машини за помещенията. Причината е, че не могат да обяснят, защо една бюджетна 35-ца не може да отдаде 3,5 kW отоплителна мощност зимата, при -10°С, а и да го направи, гордият собственик не го разбира и започва атаки. А като му подпре на стената 50-ка, си спечелва спокойствие. Шумът и ветровете се лансират, разбира се, за нормални :)
В случая FTXB35С едва ли ще се справи с 28 кв.м. през зимата. Жената изглежда е търсела много бюджетно решение.
Няма едва ли - той с 20м2 не може да се справи. Много точно са си я препоръчали машината на жената.
Не виждам да са го преоразмерили, над мен комшийката е на 50ка GV, докато аз в същото помещение съм сложил PSA. Както Додо намекна, хората са се подсигурили за сметка на комфорта и някой друг спестен лев.