Ефективни ли са соларните климатици през зимно време
Здравейте, понеже се интересувам от климатици и мисля да си инсталирам климатик за отопление през зимата, се натъкнах на ето този вид климатици СОЛАРНИ КЛИМАТИЦИ тези климатици по ефективни ли са, и по малко ток ли ползват от инвенторните ? Бихте ли ме посъветвали какъв климатик ще е най икономичен и ефективен за затопляне на средно голяма стая през зимните студени дни.:)
Отговор: Ефективни ли са соларните климатици през зимно време
То проблема зимата е слънцето, че е по-малко.
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
То проблема зимата е слънцето, че е по-малко.
Нали си забелязъл че точно ясните есенни а и зимни дни пък и ранно пролетните, когато се изясни небето, и няма облаци, а грее слънце, температурите се понижават, напук на логиката ?, та тогава един такъв климатик ще е супер.:)
И кое по-точно му е супер? Топли повече от другите ли, по-малко ток харчи или друго?
Еми те на хартиени параметри са зле, на практика може да се окаже още по зле. Единственото съчетание слънце-климатик е може би е фотоволтаичен панел+климатик лятото само за охлаждане. И ако има начин да няма буферни акумулатори. Имаше някъде такава тема.
А какво става лятото, ако изобщо, хипотетично приемем, че цялата идея не е рекламен трик на китайски боклук и зимата тая машина е поставена на слънце и грее някак си по-добре с тези външни бурии?
Другото странно нещо е, че тези "неща" са на пазара от поне 6-7 годинки, а не съм виждал поне една инсталирана.