Избор на климатик до 1000лв за 22 m2 ~ 56 m3.
Здравейте,
Както показва заглавието на темата се опитвам да намеря климатик, който да се справи със отоплението на помещение:
6.2m на 3.5m = 21.7m2 x 2.6m = 56.4 m3
Един прозорец на късата стена около 1.8-2m на 1,40m(не съм го мерил - едно към гьотере е размера)
Прозореца е на северна стена с топлоизолация но стара дограма. Другите стени са вътрешни. На едната има секция , предполагам служи за изолация и намаля кубатурата на стаята а другата е към съседите.
Бюджета е 1000 лв. Климатика е за пенсионери и според мен не може да се надскача много.
Загледах се в следните климатици на промоции
GREE-GWH12KF-K3DNA6G 880 лв. с безплатен монтаж.
Midea MS12FU-12HRDN1 880 лв. с безплатен монтаж.
Daikin FTXV35AV1B / RXV35AV1B 1000лв. с безплатен монтаж.
Fuji Electric RSG12LLC-ROG12LLC 1100лв с безплатен монтаж ако все пак се навият да дадат още 100лв отгоре.
Тези грее изобщо не ги знам,
дайкина го дават отопление от -10 до 24 градуса околна температура
всички останали ги дават отопление до -15.
Мидеата я дават с по-голяма консумация.
фуджито пък гледам че е с доста леки и по-малки вътрешно и външно тяло.
Колкото повече се заглеждам ,само се чудя повече и не мога да реша.
Помагайте, знам че нещата , които уж са на промоция понякога не са съвсем изгодни и давайте насоки и с други предложения ако има.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
За GREE-то видях, че има отделна тема, но все пак не разбрах от нея - струва ли си или не този климатик?
GREE GWH12KF-K3DNA6G(LCLH) - малко снимки на нещо ново
Май като цяло тези ГРЕЕ са със задоволително качество. Но ще стигне ли за отопление на помещението?
П.С. Ако имате нещо наум казвайте.
Отговор: Избор на климатик до 1000лв за 22 m2 ~ 56 m3.
При този таван на парите няма особено поле за разсъждения и колебания. Все едно да питаш Лада ще вдига ли 200. Каквото можеш да си купиш за тези пари, това ще е - колкото стигне. В този диапазон Грее-то е масово препоръчваното. Следващият по цена като избор е LMC на триото Фуджи, Фуджицу, Дженеръл. Вече в определени населени места има проверени търговци, които предлагат обслужени добре климатици втора употреба за японския пазар с траф. Там може да се търси нещо за тези пари.
Цитат:
Първоначално публикувано от
VanDan
При този таван на парите няма особено поле за разсъждения и колебания. Все едно да питаш Лада ще вдига ли 200. Каквото можеш да си купиш за тези пари, това ще е - колкото стигне. В този диапазон Грее-то е масово препоръчваното. Следващият по цена като избор е LMC на триото Фуджи, Фуджицу, Дженеръл. Вече в определени населени места има проверени търговци, които предлагат обслужени добре климатици втора употреба за японския пазар с траф. Там може да се търси нещо за тези пари.
Знам, че е така но все пак ми се искаше да чуя някакво мнение.
Някакво мнение всеки може да ти даде,особено тук има хора които до преди 7-8 месеца питаха какъв климатик да си вземат, а вече горещо препоръчват модели.
Взимай този топли добре Fuji Electric RSG12LLC-ROG12LLC
Цитат:
Първоначално публикувано от
VeleV.Klima
Взимай този топли добре Fuji Electric RSG12LLC-ROG12LLC
Благодаря за мнението!