Климатик прави по-висока температура от зададената
Здравейте, в спалнята имам монтиран климатик Daikin FTX20К/RX20К. Стаята е около 12 квадрата, югоизточно изложение, с изолация. Забелязвам, че в режим отопление, на зададен автоматичен режим на вентилатора температурата в стаята става по-висока от зададената. Напр. днес при зададени 21 градуса в стаята беше около 23. На какво се дължи това?
Отговор: Климатик прави по-висока температура от зададената
Климатика духа директно в термометъра? Сензорът му е близо до прозорец или не изолирана стена?
Може стаята да е с малки загуби, особено пък ако пода е топъл.
Климатика гони 2 градуса над заданието при него да стане! Предполага, че долу при теб ще е 2 градуса по-ниска температурата.
Задай му 19гр., като искаш с два по-малко. Важното е тази разлика да не се мени с времето!
Ако часовника ти е винаги с десет минути напред и ти знаеш това, ще можеш ли да кажеш колко е точният час?
Проблем ще е ако всеки ден се променя стойността!
Еми..., когато похвалих разни китайски Осачки и Мидейки, че мерят температурата от дистанционното, имаше твърдения, че тези, от японския ナディーン и ония, новите от по няколко килолева, нямали нужда от такава екстра.
Сега и при мен, от тази зима, след вътрешна изолация в хола, японския пенсионер Мицубиши прави 22* при зададени 18*, без значение дали навън е 7* или -2. В спалнята 20* от 17* настроени - по надолу не може да падне :(
В третата стая има едно изхвърлено Санио с "дистанционно - термометър " Там, машината цепи градуса, тъй както положението с изолацията е същото, както и с ниската височина на монтаж на машините навсякъде вкъщи.
Само може да се радвате,защото аз имам обратният проблем.