Отговор: Black Friday оферти за климатици
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
На много машини с R32 килата им са малко.
В последно време машините дето монтим 9ки са все 37-40кг. А са на 32.
Сигурно и такива тежки има.Гледам, има доста леки компресори за R32, и като резнат тук там още нещо, и ето ти 22 кила.
Цитат:
VeleV.Klima
В последно време машините дето монтим 9ки са все 37-40кг. А са на 32.
Какви са тези машини?
R32 е с по-добри топлотехнически характеристики. Поради тази причина количество на фреона се редуцира с око 20-30% за да се постигне същата мощност. Не е коректно да се сравняват машини с R32 и 410А на база килата на фреона.
Цитат:
bobivg
R32 е с по-добри топлотехнически характеристики. Поради тази причина количество на фреона се редуцира с око 20-30% за да се постигне същата мощност. Не е коректно да се сравняват машини с R32 и 410А на база килата на фреона.
Така е. Обаче при Хеви и средният, и високият клас са си запазили килата, въпреки по-малкото количество фреон. В смисъл хардуерът е същият, фреонът е с по 150-300гр. по-малко, няма как да се отрази на килата.
С две думи всичко е само "килипир" и затова се вкарва R32 , дреме им за екологията. Ако бяха запазили килограмите и количеството фреон при новите-стари модели би било крачка напред. Абе видиш ли надпис Еко все е измама :))
:oops:Да питам нещо. Тоя струва ли си като за 1220лв. :wink:
Цитат:
bobivg
:oops:Да питам нещо. Тоя струва ли си като за
1220лв. :wink:
Е той е направо без пари. Тя 20-тицата върви малко по-скъпо. Около 1300лв. без монтажа.
Коригираха му цената, явно е било грешка или много желаещи е имало. :BigGrin
Попадал съм на такава грешка на подова тошиба , но след като пуснах поръчката само ми благодариха че съм я открил :))
Цитат:
Gyokov
Какви са тези машини?
Мицубиши хеви , Зубадан , дженерал кгта.
кгта-то лико бе. Към 30 не е ли?
Цитат:
Mig82
Попадал съм на такава грешка на подова тошиба , но след като пуснах поръчката само ми благодариха че съм я открил :))
Е да винаги има такава вероятност да е грешка, но нищо не пречи човек да провери. Аз и двете клими дето имам сега съм ги купувал с 600лв намалени от редовната им цена.
- - - - - - - - - -
Ето нещо намалено дето блести в буквалния смисъл на думата, но не и с ефективност за 1600лв. Може би е подходящо за някое малко офисче ..... знам ли.
Характеристики
1 Прикачен файл(ове)
Прикачен файл 34077
Ако някой пробва да каже стават ли/ не стават ли.:)
И аз сега търся нещо максимално евтино само за охлаждане но нивото на шум на тея ариелита е поне 10 децибела над нормата на всяка степен което ме отказа мен.