Отговор: Избор на климатик '2018
Такова животно се очертава да е 07 kgta. Но докато не мине поне една зима няма как да се потвърди.Дори отговаря на изискването ти 19db. :Drinks:
rosswen , ако парите за мощна машина се вложат за добра изолация няма нужда да се пуска повече от първа степен през 95% от времето в което работи. А при kgta втората вече е 29db.
Нива на шум - (вътрешно) тяло 19/29/33/38
Да не казвам че има и начини да се "заглуши" , но да не навлизаме в DIY материята че тя не е на почит тук
nikolov333 , ако съществува такова животно, то ДУ ще е с къщички. Японска 22-ка на тих режим, може би ще покрие всичките ти изисквания. По принцип пълно щастие няма, идеален климатик няма, просто се търси най-приемливия компромис.
Животно, животно, колко да е животно....по скоро е животинка.
1 Прикачен файл(ове)
Явно японките са за мене.. Между другото 20ZS-S в офиса 13,5м2 в момента при външна около 30С, през 20-30 минути свисти и пъшка все едно циганин носи камъни.. :)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27942&stc=1
Цитат:
Първоначално публикувано от
nikolov333
Айде да питам тогава, има ли такова "животно" с нисък минимум за да не влиза често в он/оф, да работи до минус -15 на отопление в стандартните за спалня 12-15м2 с шум 19dba, с рядък и тих дефрост,
без пукащи пластмаси и с неподвижни клапи, щото аз лично такъв искам.. :)
Ами има точно такова животно, но ако му спомена името, темата ще набъбне веднага с 10-15 страници....
Цитат:
nikolov333
Явно японките са за мене.. Между другото 20ZS-S в офиса 13,5м2 в момента при външна около 30С, през 20-30 минути свисти и пъшка все едно циганин носи камъни.. :)
А защо не му сложиш най ниска степен на вентилатора+ECO и да видиш как е. А на 26 не ти ли е топличко? Опитай с 25.
Цитат:
nikolov333
Дай му 23...24 градуса и няма да пъшка. :)
На по-ниски градуси съм си готов настинал.. :)
Офиса ми е в приземен етаж на -1м от външното ниво със западно изложение и гоня 25-6, че съм по потник и джапанки, понеже работата ми не е за официални дрехи..:)
Вентилатора опитай тогава...да не раздухва толкова бързо + екото да не развърта(надявам се). Но за такава малка разлкика е нормално да вкл. и изкл. според мен. Ако има съседно помещение може и леко да открехнеш вратата към него.
Баш така съм направил..ще го видим сега как ще е. Иначе на авто и 26гр-са, развърта до 600W и плавно слиза на около 190W като върти там за 15-20 минути преди да се оф-ни..
:offtopic: Тошибата в момента настроена на 26С, при 34С външна, работи постоянно на около 50W, без никакъв оn-off и на някаква степен доста под първа. Никакъв шум, нищо не се чува. В 14м2 е. Сега много моля не се хващайте за това, което съм написал и да напълните 10стр. глупости отново. Просто споделям как трябва да работи една истинска машина.
Тони, много се съмнявам някой да се вслуша в думите ти....
Цитат:
tony34al
много моля не се хващайте за това, което съм написал и да напълните 10стр. глупости отново
Говорите ми за машини които не може човек да реши ей сега да отдели от заплатата си , да отиде да си купи от най-близкия магазин и да си ги разпечата. Освен това японците имат едно DR и едно EX дето ги могат някои "гимнастики" другото е пунта мара "хиперинвертор".
Ама ако да тръгна да купувам К2У ще е като да купувам москвич през комунизма-през познати с връзки с чакане и накрая да ми дойде с друго достанционно на което тепърва да почеам да му търся превода щото Александърс не ми бил приятел пък аз на него симпатичен в постовете си ... а после да го зубря това дистанционно като изпит по теория на висшата математика 5-та част ,ами по-добре да дам 15лв. на година повече на ЕВН ползвайки ОБИКНОВЕН инвертор вместо подобен сървайвър :)) Дайте да гледаме реално на нещата , няколко човека са попаднали на хубави запазени машини нека ги ползват със здраве дълги години !!! НО , те не могат да бъдат реална алтернатива на пазара.
Цитат:
tony34al
:offtopic: Тошибата в момента настроена на 26С, при 34С външна, работи постоянно на около 50W, без никакъв оn-off и на някаква степен доста под първа. Никакъв шум, нищо не се чува. В 14м2 е. Сега много моля не се хващайте за това, което съм написал и да напълните 10стр. глупости отново. Просто споделям как трябва да работи една истинска машина.
Брей ти твойте машини ги изкара по икономични отколкото е един телевизор.