2 Прикачен файл(ове)
Отговор: Избор на климатик '2018
Здравейте, приятели!
Имам чудене за подов или стенен климатик за отопление(и охлаждане) да избера за спалня , 13 м2, в София, 5 етаж, тухла ново строителство, изток, външна изолация, една външна стена-източната.
Основното ми изискване е към шума, дефрост и т.н., защото все пак е спалня, иначе тя лесно се затопля, държа през деня много често отворено и вече затварям прозореца преди лягане и пускам конвектора и бързо се сгрява. Прилагам схема, където точно се вижда ситуацията.
Засега съм се спрял на стенен хиперинвертор MHI 20 zsx . Както казах основното ми изискване е минимален шум и на вътрешното и външното тяло, което 20zsx май удовлетворява. Сложния въпрос, който си задавам е , дали след като е над главата ми вътрешното тяло на стенния климатик на около 1,5м ще се чува повече или по-малко от подов климатик, чието вътрешно тяло ще е на 2,5 м от главата ми, близо до краката, а повечето подови по спецификация са с 2,3 децибела по-шумни(в рамките на бюджета който е около 2 500 лв) Пък и трябва пред подовия климатик да е винаги свободно и не могат да се сложат пердета , тъй като вътрешното ще е на външната стена. Да, може би комфорта на подовия климатик ще е по-добър, но за малко помещение не знам доколко ще се усети и след като е и спалня и ще се лежи увит с юрган:) Мисля се усеща, че съм объркан, да, аз трябва да реша за себе си, но всяко мнение и опит ще бъдат приветствани, защото се побърках от мислене!:)
Поздрави!
P.S. На схемата някак изглежда всичко по-голямо, но в действителност си е малка спалня 13 кв.
Поздравиhttps://forum.setcombg.com/attachmen...id=29676&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29677&stc=1
Виждам, че разполагаш със сериозен бюджет, но все пак се замисли дали MHI 20 zs няма да ти свърши работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gyokov
Виждам, че разполагаш със сериозен бюджет, но все пак се замисли дали MHI 20 zs няма да ти свърши работа.
Да разбирам , че си за стенния вариант? Иначе казваш да не се изхвърлям и да спестя едни 1000 лв и да не е zsx?:) Да , прав си, но все пак zsx е с двойнороторен компресор, гледам да взимам най-доброто после да не съжалявам:)
Цитат:
marqn
Да разбирам , че си за стенния вариант? Иначе казваш да не се изхвърлям и да спестя едни 1000 лв и да не е zsx?:) Да , прав си, но все пак zsx е с двойнороторен компресор, гледам да взимам най-доброто после да не съжалявам:)
Според мен, 20ZSX е чудесна нашина, но не е за това помещение. Бих погледнал подов, щом бюджетът не е проблем.
Цитат:
rosswen
Според мен, 20ZSX е чудесна нашина, но не е за това помещение. Бих погледнал подов, щом бюджетът не е проблем.
Защо да не е за това помещение? Нали е 7-ица, по-малък няма, ако това имаш предвид...
Цитат:
marqn
Защо да не е за това помещение? Нали е 7-ица, по-малък няма, ако това имаш предвид...
Да де, но е бая мощна седмичка. Все едни да заврете звяр в клетка. Никога няма да му ползвяте потенциала. И ще работи доста он/офф в такова помещение.
Цитат:
rosswen
Да де, но е бая мощна седмичка. Все едни да заврете звяр в клетка. Никога няма да му ползвяте потенциала. И ще работи доста он/офф в такова помещение.
Разбирам. Нали уж имат минимум...Имам чувството , че с тия малки помещения е обречена работа. А какво би препоръчал, което е за това помещение и все пак е от висок клас и е тих и не би работил в он-оф?
- - - - - - - - - -
Цитат:
rosswen
Добре ,аз не мога да разбера - 20 zs е със следните характеристики :
Капацитет отопление | kW | Минимален: 0.900, Номинален: 2.700, Максимален: 4.200 |
Ен. разход отопление | kW | Минимален: 0.270, Номинален: 0.620, Максимален: 1.380 |
А 20 zsx :
Капацитет отопление | kW | Минимален: 0.800, Номинален: 2.700, Максимален: 5.300 |
Ен. разход отопление | kW | Минимален: 0.140, Номинален: 0.470, Максимален: 1.360 |
Не следва ли оттук, че 20 zsx би трябвало да работи по-рядко в он-оф или бъркам някъде?
Цитат:
rosswen
Минимумът на машината е доста добър - около 140W. Обаче с падане на температурите, се покачва и минимума. За европейския пазар, трудно ще намерите климатик с по-нисък. По-скоро, търсете такъв с незабележим он/офф. Както колегата Ви препоръча - 20ZS-S. При него он/офф е по-тих и незабележим от този на ZSX, понеже е с по-малко моторчета на клапите. Все още седя зад предложението си за подов. Нека все пак, специалистите Ви препоръчат конкретни модели.
rosswen, благодаря за отговора. ех тия клапи значи:) С Daisekai 8 съм в дневната и знам за какво става на въпрос:)
Цитат:
marqn
rosswen, благодаря за отговора. ех тия клапи значи:) С Daisekai 8 съм в дневната и знам за какво става на въпрос:)
От клапи до клапи има голяма разлика. На ZSX не са шумни, просто на ZS-S са съвсем незабележими. Както и на ZMX, предшественикът на ZSX.
Цитат:
marqn
Щом целта ви е най-доброто и да не съжалявате то Daikin NEXURA. Е вашата машина
https://youtu.be/DaYJBuocS1g - включване
https://youtu.be/yDht7EqFLYc - вече работещ след около 3 мин(не ми се чакаше и спрях първия запис)
Специално ти го снимах от 2.5 метра. Стаята е много тиха.
Ако това може да те убеди.Няма местене на клапи, дефрост кога прави - не се разбира.
Здравейте , нуждая се от спешна помощ при избор на бюджетен климатик за отопление , помещението е около 17-18 кв,м. и с височина 3.20 или около 56-57 кубика.
Изложението е югоизточно , с пвц дограма , без никаква изолация . Желана температура 21-22 градуса .
Бюджет максимум 1000 лева с монтажа . Може и да не е нов климатик а рециклиран.
Също ако може да ми препоръчате и фирма за закупуването и монтажа.Става въпрос за гр.Шумен.
Благодаря ви предварително :)
Над главата ми в момента работи едно фуджи LLCC 12 ka .
За около и под 1000 лв е добра машина .
Дори в момента се размрази :thumbsup:.
Успех !