Отговор: ТЕРМОПОМПИ САМСУНГ
Има двама юнаци от една варненска фирмичка, ма отдавна не са се мяркали из форума. Те май доста монтират...
Преди зимата сложихме една термопомпа моноблок на Самсунг във Владая и човека ни каза, че за месец Февруари му е дошла най-високата сметка за ток - 180 лева. Това при положение, че има отделно електрически бойлер, две деца. Къщата е съставена от голяма кухня, отделно хол, три малки спални и баня. На последен етаж е под покрива. Или аз си въобразявам, или тия от Самсунг може и да са направили най-накрая нещо читаво. Лошото е, че ще съм сигурен дали машината става чак след няколко години. Затова искам мнения на колеги или собственици на такива.
От няколко години монтираме термопомпи на Самсунг само заради цената им. Засега нямаме проблеми, но с времето ще си покаже. Добре че имаме доста добър сервиз.
Отдавна сме в трицифрено число монтирани машини - досега имаме сменени една управляваща платка изгоряла от токов удар и една инверторна от постоянно ниско напрежение на обекта. В общи линии не мисля, че има недоволен клиент с машина на Самсунг.
По отношение на големите машини въздух-вода - имаме доста чилъри и VRF системи с хидромодули, минали сме няколко мегавата и също нямат грешка.