Благодаря. А какви са причините за това - ако може да споделите?
Преглед за печат
Може ли да разясните какво имате предвид? Вие кои доказали се модели бихте препоръчали?
При три различни по марка и мощност , климатизатора, винаги има един , който работи по-добре от станалите. Следва дългогодишно сравняване и мерене на работата между трите и трупане на постове във форума. [emoji41][emoji39]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Здравейте!
Скоро купих апартамент в панелен блок в София.
Апартаментът е около 60 кв.м. (спалня, кухня и хол с тераса).
Изложение - югоизточно.
Блокът е 8 етажен, апартамента е на 4-ти етаж - среден (вътрешен).
Има направена външна изолация - 10 см.
Има направена вътрешна изолация от вата + гипсокартон - всички външни стени, всички стени към съседите, както и таваните.
Нова ПВЦ дограма - двоен стъклопакет.
Терасата е затворена с алуминиева дограма.
Хол - 17.5 кв.м - 45.5 куб.м
Спалня - 12.5 кв.м - 32.5 куб.м
Кухня - 10 кв.м - 26 куб.м
Ще сложа климатизатори във всяка стая, като ще ги ползвам за охлаждане и отопление.
Температура - лято : 23-26 градуса
Температура - зима : 22-24 градуса
Спрял съм се на следните модели :
- хол : General Fujitsu - ASHG09LMCA / AOHG09LMCА
- спалня : General Fujitsu - ASHG07LMCA / AOHG07LMCА
- кухня : General Fujitsu - ASHG07LMCA / AOHG07LMCА
Какво е Вашето мнение за моят избор?
Подходящи ли са за помещенията?
Серия LM добра ли е?
Има ли нещо по-добро за тези пари или малко повече?
Очаквам Вашите коментари и мнения!
Благодаря Ви предварително! :-)
Разбирам.. Разчитам да ме насочите към конкретни модели на една или няколко марки в такъв случай. Ако са такива, които са се доказали, по-добре. Предварително благодаря.
- - - - - - - - - -
Разбирам.. Разчитам да ме насочите към конкретни модели на една или няколко марки в такъв случай. Ако са такива, които са се доказали, по-добре. Предварително благодаря.
Noa87, General Fujitsu ASHG09KMTA + General Fujitsu ASHG07KMTA - 2 бр. ASHG07LMCA няма да намерите вече. Другия вариант е три броя Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSP-S Standart или три броя Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W Premium.
Да, напълно достатъчни са.
Noa87,за тази кухня 10м2 сигурен ли си че ти трябва климатик? Драсни една схема на жилището. Може да се окаже по-удачно да се вземат 2 машини по-висок клас. От предложенията на Модератора аз бих избрал последния вариант.
Здравейте отново. Продължава моята сага с избора на климатик. Първо да направя една корекция в данните за хола. След по-прецизни измервания се оказа, че помещението е малко по-голямо - 29-30 кв. и не съм уточнил предния път, че става дума за панелно жилище. Затова категорично се отказах от ME AP и тъй като държа климатика в хола да е МЕ (не знам от къде съм се убедил, че е най-добрата марка за климатик), реших да развържа кесията и да взема FH35VE. И тъй като ще се дават много пари, отново идва питането, дали това е най-доброто за тези пари? Ако трябва да се сравни с Toshiba RAS-13G2KVP-E Daiseikai 8, кой би надделял според вас? И какви други предложения бихте предложили в този ценови диапазон, за да ми усложните решението ;) ?
Тъй като ще вложа повече в хола, съответно в спалнята ми остава да взема нещо по-бюджетно. Какво бихте ми препоръчали за ценови диапазон 1100-1300 лв? Единствения важен критерий е да е тих.
Иначе, би трябвало в спалнята да се сложи най висок клас машина, а в хола може и нещо по бюджетно.