1 Прикачен файл(ове)
MHI от студено обръща на топло
Здравейте,MHI DXC12z5s е моделът.Проблемът е,че сам обръща от студено на топло.Простоси спира и се включва наново духайки топло.Климатикът е нагласен на студено и го пробвах на различни скорости на вентилатора!Някой,който може да помогне или да се е сблъсквал с подобен проблем! Климатика е нов,наскоро го смених защото имаше проблем предишният...
Отговор: MHI от студено обръща на топло
Снимай дисплея на дистанционното. Като задуха топло измери колко градуса е струята.
Това не е ли гаранционна машина?Ако да - няма какво да го умуваш тук.
Поръчана е от Гърция.
По важното е кой я е монтирал и защо този човек не е взел отношение относно казуса.
Може и да е преместено дистанционното на охлаждане, но сигнала да не е бил приет от вътрешното тяло.
Това, че духа топло по думи на наемателите ли е или ти лично си я видял да го прави?
Лично аз я тествах и сама обръща.Климатикът спира и обръща сам-буквално!За пръв път такова нещо а имам доста климатици и знам как да боравя с тях
Да не е някакъв режим сам да решава кога да подсушава изпарителя в режим на охлаждане? Гледам, че модела е за по-топъл и влажен климат.
Какво подсушаване,през нощта се събудих вир вода заедно с чаршафите...Идея нямам,но , каквото и да е,не е нормално.Имам още 2 такива и ще ги пробваме и тях тия дни да видим как се държат.
MHI от студено обръща на топло
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobivg
Може и да е преместено дистанционното на охлаждане, но сигнала да не е бил приет от вътрешното тяло.
И аз имам подобно предположение.
[mention]deno [/mention] ,първо, бих Ви предложил с дистанционното, насочено към вътрешното тяло, от неголямо разстояние, да изредите отново режимите, докато стигнете отново до "снежинката", докато не чуете съответния звуков сигнал (изпискване) от вътрешното, за приета команда. Може да е останал в режим "Ауто", нищо че на дисплея показва, че е на охлаждане.
Втора тема за тая екстра, съмнява ме да е от дистанционното.
Сервизният бутон може да е мръсен и да го включва в Ауто, когато му дойде на акъла.
Бих го разцъкал 10-20 пъти.
Друг вариант е да се измери на 4-рипътния какво се подава.
Може на тоя модел да са решили отоплението да е без напрежение. И ако релето не дава верига да го превключи в отопление. Предполагам просто.