Едно е ти да не виждаш, друго е да няма....
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Преглед за печат
Едно е ти да не виждаш, друго е да няма....
Прав си, няма.:)
Първо благодаря за отговорите и помощта, а иначе това е реалното разположение на мебелите и съм оградил мястото, което е предвидено по проект за климатика.
Надявам се няма проблем да е там, това е северна външна стена.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37766&stc=1
Огледа е "задължително" препоръчителен...
Здравейте нов съм в групата и съм решил да си купя климатик висок клас да работи на поне - 25 не че ще ги има тези температури, но един път се купува , става въпрос за 11квм стая 3.55 на 3.15 висока 2.50 с изолация само на тавана, и има две външни стени и един прозорец къща стаята е на втория етаж от никъде не се отоплява и стаята няма преход излиза се на стълбището та ще е за нея само ...Спрял съм се на тези два модела долу ,и ме посъветваха да са от тези марки .
Ще се радвам ако някой би ми помогнал с изборът понеже това не е като да си купиш телевизор или телефон..
Благодаря ви предварително
https://www.termo-klima.com/bg/klima...onalen-montaj/
https://www.termo-klima.com/bg/klima...onalen-montaj/
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
И за двете
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 11кв 28кб
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); пвц троен стъклопакет 4 сезона
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
· изложение нa пoмeщeниeтo; югозападно
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 2 етаж
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; спалня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? къща
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Монтана
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 25 градоса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? На тавана 10см минерална вата
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Телевизор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 2500/2600
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? зима минъс 18 лято плюс 40
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. нямам за съжаление
Такива климатици в 11м2 не се слагат!
конвектор и останалите пари за ток за 15г
В тая студена стая и очакваните повишения на тока за вбъдеще може и за 5г да не му стигнат :wink:.
Аз скоро взех Midea 09 BreezeleSS за 14кв2.спалня която е много студена стая с североизточно изложение въпреки, че е с вътрешна изолация от гипскартон и вата. Midea BreezeleSS има много екстри, една от тях е че ръчните степени на турбината са 5 и са в проценти 20,40,60,80,100 и могат да се променят ръчно с по един процент и може всеки да зададе 1 процент или 2,6,18,48,89 и т.н. до максималните 100 процента и да си настройва дебита на турбината и съответно шума на вътрешното тяло. Другата екстра е функцията BREEZELESS с която климатика ще може да охлажда малка стая без да прави силно и студено течение в нея.Не съм експерт по климатиците, но съм много доволен от Midea 09 BreezeleSS която работи тихо и незабележимо в моята 14кв2 спалня.
MHI 20 zs-s или
MHI 20zsx
И двата ми харесват като цяло, мисля чи по скъпия ще да е по-добър Има по-добри параметри, нека някой който ползва един от тези да сподели как се представят. Благодаря на всички представители.