General Fujitsu ASHG12LTCA/AOHG12LT
Здравейте, Честита Нова Година на всички.
General Fujitsu ASHG12LTCA/AOHG12LT имам няколко въпроса.
При достигане на температура и изключи климатика, при стартиране има ли развъртане и колко време трае или стартира плавно, има ли първоначално усилване на вентилатора ? Кога вдига консумацията при колко ниски температури? Четох че е с двойно роторен компресор, което е гаранция, че няма да има големи вибрации и бръмове.
Отговор: General Fujitsu ASHG12LTCA/AOHG12LT
Цитат:
Първоначално публикувано от
charliii
Здравейте, Честита Нова Година на всички.
General Fujitsu ASHG12LTCA/AOHG12LT имам няколко въпроса.
При достигане на температура и изключи климатика, при стартиране има ли развъртане и колко време трае или стартира плавно, има ли първоначално усилване на вентилатора ? Кога вдига консумацията при колко ниски температури? Четох че е с двойно роторен компресор, което е гаранция, че няма да има големи вибрации и бръмове.
При стартиране от OFF, развърта до около 600 вата за 1 минута и почва да пада.На третата минута е на 265 вата и работи така 15 минути.Като падне под 240, изключва...След 4-5 минути включва.Вентилатора го държа на 3 степен, реално през 90 процента от времето работи на 2 степен.Това е при сегашната температура от 10-11 градуса.
Намерих втора ръка, но глупостта която искам да направя е да го сложа в кухня 15 квадрата, като се мислех, че с по нисък минимум и ще работи без да изключва.
В кухнята какво те бърка, че ще изключва?
Ще имаш конвенционалка в тея 15кв.
1 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38204&stc=1
Реално няма да работи, ще се пуска при температура под -5 градуса, тогава се усеща че идва хладно от там. Другия проблем е мястото за монтаж на вътрешното тяло. Снимката е с таблета .Стената в дясно дели кухня спалня, там обмислям да бъде монтирано вътрешното, но външното не ми се иска да е панела на спалнята. Мисля външното да е на стената зад хладилника, а пътя леко грозно да върви под трегера над пвц дограмата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
charliii
Намерих втора ръка, но глупостта която искам да направя е да го сложа в кухня 15 квадрата, като се мислех, че с по нисък минимум и ще работи без да изключва.
Моя е в 16 квадрата всекидневна +4 квадрата кухненски бокс, неизолирана къща...Когато е минус не изключва.
Я ...... хладилника май е ЛГ?
За спорадични включвания аз бих ползвал електрически радиатор.
Абе, не знам, ако ще работи само под -5С ще се получи нещо.
Друг е въпроса за месец-два в годината дали си струва машина + монтаж. С тея пари и при такова ползване ще плащаш тока на едно конвекторче години.
Но може да “се услади” и да не го спирате:).
Иначе машината е страхотна.
Аз също я заглеждам за баба и дядо на село, че най-сетне взе да им писва от хамалогията+цените на дървата.
месец два е под -5 ? това си го писал от полярния кръг май :) в годината сумарно има 2-3 седмици при които ПРЕЗ НОЩТА е под -5 .. денем да са 5-6 дена под нулата