Отговор: Избор на климатизатор '2023 година
Цитат:
Първоначално публикувано от
Iv0ka
Това че ще се отваря към коридор и кухня не променя ли този факт? Ако може малко по-подробна обосновка кое защо и как. Наистина много се изгубих в цялата информация от характлеристики, модели и т.н. По-малките климатици ще смогват ли примерно в люта зима. Ако сложа по-голям климатик няма ли просто през повечето време да не му ползвам целия капацитет и това да не е проблем или бъркам нещо?
Тези машини си искат простор и дори да отваряте, помещенията ще са им малки за възможностите,отделно от това ще дадете повече пари за покупката им(което е напълно излишно).Правилно оразмерените машини ще се справят и в по-тежки условия, за това не се безпокойте и се доверете на това което са ви препоръчали.
Прочетете малко по подробно темите за тези модели. Ако много държите на 35, то тогава заложете на 35ZTL-W и 25ZTL-W.
Здравейте! Предстои ми закупуване на климатик за спално помещение с идеята да бъде тих и икономичен. И възможно най-комфортен поради факта, че в помещението ще спи и малко бебе. Квадратурата на стаята е 13кв.м. кубатурата е 36кб.м. Спрял съм се на няколко модела.
Mitsubishi Electric MSZ – FH 25
Mitsubishi Electric MSZ – EF 25
Mitsubishi Electric MSZ – FT NINJA 25
Ще се бъда благодарен ако получа по-подробна и професионална инфромация за това кой ще бъде най-подходящ или пък друг модел извън тези.
Бюджета е от 2000 до 2500лв.:)
Погледни този : Daikin FTXM20 Perfera.
Цитат:
sasho45
Ще се бъда благодарен ако получа по-подробна и професионална информация за това кой ще бъде най-подходящ или пък друг модел извън тези.
Бюджета е от 2000 до 2500лв.:)
Предвид изискванията и бюджета, от трите модела, два от тях директно отпадат... остава само Mitsubishi Electric MSZ-EF25VGK W/B/S~MUZ-EF25VG KIRIGAMINE ZEN
Съветвам Ви да обърнете внимание на модела който Ви даде ccankov73, както и на:
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W Premium
Midea GAIA-09HRFN8-I GAIA
Toshiba RAS-B10N4KVRG-E Haori
Цитат:
Aleksandars
Предвид изискванията и бюджета, от трите модела, два от тях директно отпадат... остава само Mitsubishi Electric MSZ-EF25VGK W/B/S~MUZ-EF25VG KIRIGAMINE ZEN
Съветвам Ви да обърнете внимание на модела който Ви даде ccankov73, както и на:
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W Premium
Midea GAIA-09HRFN8-I GAIA
Благодаря за бързият отговор,само да попитам тези два модела,които отпадат според вас само заради техническите характеристики ли е,които имат!?
Не са подходящи като параметри за подобно помещение.
Цитат:
Aleksandars
Не са подходящи като параметри за подобно помещение.
Благодаря за пояснението и насоките ,които ми дадохте.Ще взема под внимание моделите описани по-горе от вас.
veselin7506, за тези условия и предвид бюджета който сте определили, не Ви е необходима машина която да отдава 4.0 kW в режим отопление. Като добри варианти:
Mitsubishi Electric MSZ-EF25VGK W/B/S~MUZ-EF25VG KIRIGAMINE ZEN
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W2 Premium или Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W~SRC25ZS-W2 Premium (ако изпитвате съмнения към първия модел - реално са еднакви хардуерно)
Daikin FTXM20R~RXM20R BluEvolution Perfera
Hitachi RAK‐VJ25PHAE/RAC‐VJ25PHAE airHome 600
Цитат:
vvpacc
Здравейте банда, имам нужда от избор на климатик. Ще живея максимум 2 години там, така че целим нещо по-бюджетно.
Ще се използва основно за охлаждане - сградата е фантастична, не знам как е сторена, но е много топла. Има парно за зимните месеци.
Дограмата е "алуминиева". на Рехау, от 2010 е, предполагам че е максимум 3-камерна.
Данни:
Хол + кухненски бокс - 43 кв.метра, на 2.56м височина.
Климатикът ще бъде разположен срещу вратата на една стая, която е 20 кв.метра. Признавам си, че в големите жеги ще отварям вратите да върти въздуха навсякъде.
Насочил съм се към Hitachi RAK-DJ50PHAE/RAC-DJ50PHAE, 18000 BTU, AirHome400.
Доколко това е удачен вариант? 18ката много ли е за това помещение, или ще мина и с 15ка?
Поздрави.
Здравейте, пак съм аз.
Като цяло съм се спрял на Hitachi RAK-DJ50PHAE/RAC-DJ50PHAE, 18000 BTU (беше одобрен от специалистите тук).
Ценово, другите ми варианти са Hitachi RAK50PPB/RAC50WPB, PERFORMANCE, 18000 BTU или Panasonic CS-TZ50WKE/CU-TZ50WKE.
Най-горе Хитачито ме блазни, тъй като има WiFi и мога да го контролирам. От друга страна, така или иначе май в най-гоелмите жеги за максимум 30 минути ще е охладено.
За Панасоника бях попадна мисля тук във форума, на двама колеги, които се оплакваха от стържене на перката и някакви вибрации на вътрешното тяло.
Като цяло, всичките тези климатици ще ми дойдат на цена с монтаж +/- около 120 лева, тъй че се чудя какви са двата най-добри варианта (в случай, че да речем единият е свършил).
Поздрави.
П.С. Така преди време се посъветвах тука за телевизор, и беше най-добрата ми покупка :)
Цитат:
...Като цяло, всичките тези климатици ще ми дойдат на цена с монтаж +/- около 120 лева...
Хитаците са към 2+К, панасоника отива към 3К, но може и по- тънко да си го намерил.
Лично аз ако ще вземам машина Само за 2г. и Само за охлаждане бих сложил най-евтиния Стар-Лайт или Ариели например.
Ако пък ще си го взема/местя след това при тоя бюджет бих погледнал Дайкин Сенсира - 3г. гаранция без задължителни профилактики иТошиба Едж/юкай - 5г. гаранция, но с профилактики.
Цитат:
ccankov73
Хитаците са към 2+К, панасоника отива към 3К, но може и по- тънко да си го намерил.
Лично аз ако ще вземам машина Само за 2г. и Само за охлаждане бих сложил най-евтиния Стар-Лайт или Ариели например.
Ако пък ще си го взема/местя след това при тоя бюджет бих погледнал Дайкин Сенсира - 3г. гаранция без задължителни профилактики иТошиба Едж/юкай - 5г. гаранция, но с профилактики.
Апартаментът е мой, просто след това няма да живея там, и най-вероятно ще го давам под наем.
Панасоникът му е последна бройка доколкото знам, иначе е бил на по-висока цена, да. Въпросът е по-добър ли е от другите две предложения.
Това е единственото, което намерих за Хитачито, което съм харесал - https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...ome-400-a.html
Гаранция - 3г.
Цитат:
ccankov73
50WPB и CS-TZ50WKE/CU-TZ50WKE са стари модели затова са на цена около 2к.