Отговор: Избор на климатизатор '2023 година
Текущото КМ на страницата на вносителя е General Fujitsu ASHG12KMCE/AOHG12KMCC
AOHG12KMTA подозирам, че е по-старата ревизия на КМ.
Разликите може и да са практически никакви, но не мога да съм сигурен.
Александарс ако се е зачитал или питайте в Булклима
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
ITFIXPRO
Не търся заместници, просто споделям с какво се отоплявам в другият ми апартамент.
Някаква насока в парите все пак?
Здравейте. Търся си климатик, който бързо да затопля и да не е много скъп. Става въпрос за съботно неделни събирания на маса.За къща/вила, рядко се ползва площа е
16кв. 45куб. Плюс още по рядко ползваща се трапезария 9кв 25куб.преградени са с плзгащ се пвс портална врата. къщата е не санирана, дървена дограма, софийско равно поле до елин пелин.Ориентирал съм се към 12-ки Gree g tech 2, midea easy pro nordik .На втория етаж има спалня-хол, която се ползва често и има мицубиши даемънт 7-ца за 40куб. Мнения или друго да е около 2к с монтажа?
Midea AGN-12N8D1 Xtreme Heat Nordic
Hitachi RAK-35RPE/RAC-35WPE Performance
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSP-W~SRC35ZSP-W Standart
Бюджет не мога да определя в момента защото ще се купуват в различни етапи. Мога да дам и 1500лв. и 2500лв. Предложете в среден клас и висок клас какво би ми свършило работа. Приемам предложения и за подов вариант. Поздрави.
Здравейте, търся бюджетен климатик за около 1000 лв за отопление на стая около 13кв(с мебелите е около 10). Обикновено зимата в стаята е между 19-21градуса. Идеята е да се пуска като падне под 0 градуса навън. Гледах някакви модели в нета, но още се чудя. Това са част от тях:
MIDEA MSAGAU-09HRFNX/MOX102-09HFN8 XTREME ECO 2023, 9000 BTU
MIDEA AG-09NXD0-I/X1-09N8D0-O XTREME SAVE LITE, 9000 BTU
ALPIN NORDIC ASW-25KTN, 9000 BTU, WIFI
Midea MA3-09HRDN8-QRD0GW~MA3-09HFN8-QRD0GW Prime 2
Kaisai KEX-09KTG ECO
Crystal Emerald CHI/CHO 25H-UW
Здравейте, ако обичате препоръчайте ми 3 броя климатици за 3 стаи със квадратура между 14 и 16 квадрата всяка, къщата е гредоред, няма външна изолация, дограмата е сменена 6 камерна, стаите са с височина между 2,7 и 2,8м, а между тях има коридор с площ 10м2, който бих искал да отоплявам също, макар и не с температурата на стаите разбира се.Искам да разчитам на тях и при -20 външна температура. Спрял съм се на 12000 BTU, като марка General или Mitsubishi, но гледам едни 12 ки на Gree Nordic , които се рекламират, че работят до -25. Бюджет - до около 2000-2300 за брой.Основно ми трябват за отопление, и да мога да разчитам на тях в големите студове, че къщата е в Балкана.
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W~SRC25ZS-W2 Premium - 3 бр.
Midea AGN-09N8D1 Xtreme Heat Nordic - 3 бр.
Hitachi RAK‐VJ25PHAE/RAC‐VJ25PHAE airHome 600 - 3 бр.
Ако пък държите на "12"-ки:
Midea MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW All Easy Pro Nordic
Kaisai KLW-12HRH Ice White
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSP-W Standart
Благодаря за препоръката, единствено и само на Мицубиши бих се спрял, 12-ката е подозрително евтина на 1600лв? По-евтина от 9-та в един и същи сайт?
Правите ли разлика, че аз Ви препоръчвам базов модел, а Вие предполагам гледате среден клас „това което съм Ви препоръчал като деветка?!
Директно копирах, това, което сте ми препоръчали, мога да сложа и линкове, но да не се счете, като реклама?
Не ме разбрахте... Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W~SRC25ZS-W2 Premium е средния клас на марката и тази машина е по-скъпа от Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSP-W Standart което е базова серия.
Видях разликата вече- да, но трябва ли да ме притеснява, че работния диапазон и при двете мицибиши-та е -15градуса, тоест ако екстремно паднат температурите на -20, дори за няколко дена няма да мога да разчитам на тях?
Здравейте група, отдавна не съм писал в групата , явно понеже съм нямал проблеми с климите , сега също нямам но се чудя дали да не заменя една етерея 9-ка 2014г. която е в малка западна спалня 12кв/м с троен стъклопакет е дограмата , вътрешна изолация на външната стена и свален таван с гипсокатрон , та мисълта ми е за тази малка топла стая тази етерея идва малко духовита и отделно не ми допадат дефростите под -7-8 градуса . Смятам да подаря панасоника на родителите ми за хола им , там имат един стар хаер който става само за охлаждане, а аз искам да сложа 7-ца или9-ка но да е по комфортна и с по редки дефрости по възможност, по принцип съм пристрастен към МХИ и мисля за една 20-ка ZS-W, но бих приел всякакви предложения за климатик до около 2000лв с монтаж