Страница 81 от 88 ПърваПърва ... 31717980818283 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,201 до 1,215 от общо 1306
Like Tree541Одобрявам

Избор на климатизатор '2024 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. pab
    pab е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Отговор: Избор на климатизатор '2024 година

Цитат Първоначално публикувано от Ivanskin Виж публикацията
    Mitsubishi Electric MSZ-AY25VGK или Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W PREMIUM
    Благодаря за препоръките. Посочените от мен GREE по описание ги дават с по-добри параметри от Mitsubishi. По ненадеждни ли са тези два модела? И другият ми въпрос е, по-добре ли е да се вземе за тези помещения 12 BTU вместо 9 BTU?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от pab Виж публикацията
    Благодаря за препоръките. Посочените от мен GREE по описание ги дават с по-добри параметри от Mitsubishi. По ненадеждни ли са тези два модела? И другият ми въпрос е, по-добре ли е да се вземе за тези помещения 12 BTU вместо 9 BTU?
    При 15 см изолация в апартамент за тези 16 квадратни помещения повече от 7-ца би било абсурдно поне според мен.
    Aleksandars, rosswen, Palev и 1 други харесват това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

За тези 16м2/40м3 и 7-ца MHI Premium е достатъчен. Ако сте склонен да инвестирате малко повече средства Daikin Perfera FTXM20A е най-добрия избор.
    ccankov73 и rosswen харесват това.

5. Novice
    Тук е от
    Oct 2024

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: · Жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - За цяло сезонно отопление и от време на време охлаждане през лятото.
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 20 кв.м / 57 куб.м
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); - PVC двоен стъклопакет
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 5,12
    · изложение нa пoмeщeниeтo; Изток
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? - 2
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; Хол
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - Зима - 23-25 градуса / Лято 22-24 градуса.
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Изолация на външна стена
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1500-2200лв.

.....

6. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Здравейте, трябва да избера климатик за новото ни жилище - апартамент НС, отоплението ще е на климатици, защото ще се привързва към топлофикация след година и повече.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    -охлаждане и отопление
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; две помещения 16,43 м2 / 42,72 м3 и 16,22
    м2 / 42,17 м3
    2xGeneral Fujitsu ASHH07KGTG / AOHH07KGCG

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

две помещения 16,43 м2 / 42,72 м3 и 16,22 м2 / 42,17 м3
    около 2000 лв на климатик
    Hitachi RAK‐VJ25PHAE/RAC‐VJ25PHAE airHome 600
    Toshiba RAS-B10G3KVSG-E Edge
    Panasonic KIT-TZ25-ZKE

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от ramker Виж публикацията
    20 кв.м / 57 куб.м
    Хол
    Апартамент
    Изолация на външна стена
    1500-2200лв.

.....
    MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY25VGK
    Hitachi RAK-VJ25PHAE airHome 600
    ramker одобрява това.

10. Novice
    Тук е от
    Oct 2024

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W Premium + Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W2 Premium
    Midea CB1-09HRFN8 (B) Breezeless E + Midea CB1-12HRFN8 (B) Breezeless E
    Hitachi RAK-DJ25PHAE airHome 400 + Hitachi RAK‐VJ25PHAE/RAC‐VJ25PHAE airHome 600
    Благодаря много. Като цяло май се ориентирам към Мицубишито. Но Мидеата пък ме блазни с тази цена (първоначално не се бях замислял за този ценови клас). Притеснява ме обаче значително по-високите децибели на външното тяло, тъй като то явно ще се монтира под прозореца на спалнята, а самото легло е на 1 м от него. Та при тези обстоятелства ще се чува ли вътре?

И втори въпрос: При Мицубишито препоръчвате 7-ца и за голямата стая (21 кв.м/55 куб.м). Ще бъде ли достатъчна? Или разликата идва от това, че единият е W, а другият - W2 (не открих в нета дали са различни машини)?

2 бр. Mitsubishi Electric AY25
    Благодаря и на вас. И същият въпрос: Няма ли да е с недостатъчна мощност за по-голямата стая?

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Правописна грешка... 25ZS-W

12. Novice
    Тук е от
    Oct 2024

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY25VGK
    Hitachi RAK-VJ25PHAE airHome 600
    Да разбирам, че съм за 9-ка така ли? Знае ли се кой е по-безшумен и заслужава ли си разликата в цената в полза на Mitsubishi-то?

13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от KRAKS Виж публикацията

Благодаря и на вас. И същият въпрос: Няма ли да е с недостатъчна мощност за по-голямата стая?
    Mitsubishi Electric AY25 е достатъчен за 21 кв.м/55 куб.м

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от ramker Виж публикацията
    Да разбирам, че съм за 9-ка така ли? Знае ли се кой е по-безшумен и заслужава ли си разликата в цената в полза на Mitsubishi-то?
    MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY25VGK е малко по-безшумен.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023

Здравейте,
    Моля за вашите предложения и препоръки за климатик, колебая се между тези четири модела:

Bosch CL4000i-Set 35E
    Cooper and Hunter Vital CH-S12FTXF2-NG WIFI
    PANASONIC CS-UZ35ZKE
    GE GES-NMG35IN

Основните критерии, по които го подбирам, са - 1. да топли, 2. да не замръзва и да не го мисля как да го размразявам. 3. да е здрав и да работи безпроблемно. (колко е икономичен и дали поддържа нисък минимум не е от съществено значение). Моля, ако ми предлагате други варианти, да са до 1300лв СЪС монтажа. Попълвам анкетата от темата:

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    · магазин или склад;
    · промишлено помещение;
    · офис и т.н
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - за основно отопление
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 20м2, 50м3
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); - PVC дограма с троен стъклопакет
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - около 4м2
    · изложение нa пoмeщeниeтo; - североизток
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? - последен мансарден етаж с плосък покрив над него.
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; - дневна с кухня
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - в апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - София
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - през зимата - около 22 градуса
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - има цялостна изолация, по стените е 10см стиропор EPS, над таванската плоча е 12см фибран XPS
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - има всички кухненски домакински електроуреди
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - 1300лв със монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - при най-ниските зимни Т -10, -15 градуса
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 11-10-24 в 06:42.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2012

stochod , предлагам Star-Liqht ACT-12TSWF има много писано за модела , и май няма недоволни . Вписва се в бюджета , а и често е с намаление . Ако е от Е...г гледай да е доставен от тях .

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от stochod Виж публикацията
    Основните критерии, по които го подбирам, са - 1. да топли, 2. да не замръзва и да не го мисля как да го размразявам. 3. да е здрав и да работи безпроблемно.
    1300лв със монтаж
    Въпреки, че основните критерии изобщо не кореспондират с посочения бюджет, като примерни варианти може да погледнете следните модели:
    Alpin ASW-35KTN Nordic
    Midea AG2Eco-12NXD0-I (B) Xtreme ECO
    AUX Halo ASW-H12C5B4/HAR3DI-D0

А факта, че се заглеждане по машини предлагани от техно вериги, говори, че искате да се набутате с калпава машина монтирана от калпави дупкаджии... Извинявам се за пиперливия език, но реалността е такава...
    rosswen и Ivanskin харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от stochod Виж публикацията
    Здравейте,
    Моля за вашите предложения и препоръки за климатик, колебая се между тези четири модела:
    Основните критерии, по които го подбирам, са - 1. да топли, 2. да не замръзва и да не го мисля как да го размразявам. 3. да е здрав и да работи безпроблемно. (колко е икономичен и дали поддържа нисък минимум не е от съществено значение). Моля, ако ми предлагате други варианти, да са до 1300лв СЪС монтажа. Попълвам анкетата от темата:
    За съжаление това изглежда повече като >2000 без монтажа
    Може би се насочете към Мидеа. Истински производител, трябва да има части и сервиз от вносителя.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 81 от 88 ПърваПърва ... 31717980818283 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2023 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 17:04
  2. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе