По-назад има линк. Windfree Avant S2
Преглед за печат
мне това е ясно .. така могат да кръстят произволен модел - интересуват ме буквите и цифрите примерно F70H09FSAAU или нещо такова - конкретно кой модел продават
Имат различни капацитети, но 9ката коментираме
AR70F09C1AWNEU/AR70F09C1AWXEU
а не тоя не ме кефи .. за тия пари има един с маниашкото дистанционно дето се зарежда но той не му пише точния модел
https://www.emag.bg/klimatik-samsung.../pd/DW22G33BM/
Е този е с това дистанционно, вижда се на снимките. Първоначално като го видях и се сетих че може би е със соларен панел, но се убедих като го потърсих допълнително.
да бе ама кой модел е това :)) че за една буквичка може да ти се падне нещо друго както виждаме .. особено от Емаг
Точно към който сложи линк, но в черно е дори с по-ниска цена. Аз дадох кода на този в бяло.
Ти не искаше ли да сменяш Хитачито с нещо по-изгодно:BigGrin
абе той не е на нивото на Хитака но то с тия меките зими .. вече няма значение даже с Мидея се канех да го сменя като дойде време
- - - - - - - - - -
https://www.climamarket.bg/wp-conten...0_241212-1.pdf ето малко документация за серията
Е, не е със супер тежки тела, но е над всичко около тази цена. Има и 18ка на добра цена щом недоволстваш;)
Casale,климатика е топ.Това е предпоследния им клас.Топ модела е Windfree Elite,при който получаваш една идея повече макс мощност и малко по висок коп,4,88 срещу 4,2 при 9 ката авант.Иначе моя модел е триъгълник топ модел,Ar09hssfawkneu.Дават му 6 кв при отопление и 16 дб.Действително е така,но както казах при тези 16 дб духа на себе си,и при реален минимум на отопление 220 в и на охлаждане не може да падне под 200 в и в един постоянен он-оф.А първа степен вече ми е шумна.Не знам как е решено това при windfree.Аз затова заложил на мидея,заради безстепенния вентилатор,а и без това не ми трябва такава висока мощност при отопление, и 4,5 кв на мидеята ще ми стигнат
Мерси. Avant-а наистина не блести с много висока ефективност като се има предвид хардуера. Също би било хубаво минимума на охлаждане да е по-нисък от този на отопление, сигурно го оставят по-висок заради надупченото вътрешно тяло.
А твоята 9ка е с еднороторен компресор и без eev, доколкото видях. Тези новите уж ги пишат с eev.
Спирам, че оспамихме темата.
този модел с двуредов изпарител ли е
Незнайно, но като се съди по теглото и максималните мощности, едва ли е едноредово тяло. Все пак се ползва до 15ка.
Нещо намерих мнения за Самсунг, че се случвали чести проблеми с платки, а и с тази малка гаранция звучи рисковано. Не може и да се добави гаранция за успокоение.
Здравейте,
Всъщност питането ми е за 3 помещения. За момента имам време да избирам, но гоня и някакъв бюджет, защото 3 устройства накуп, са си 3 устройства накуп :)
Заглеждам климатиците с марка AUX - специално за основното помещение моделите C-Pro / C-Comfort 12000 BTU и съм в дилема за спалните за двете 9-ки
Не намирам много теми за марката тук, а ценово с параметри на хартия ми допадат. Отделно екстри като да няма директна студена струя и филтриране на въздуха, елиминиране на миризми, подгряване на външно тяло...
Ще се радвам да получа съвети и отзиви и благодаря предварително, за което.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
Ще се ползват целогодишно - отопление и охлаждане
3. Kaĸвa e:
Среден етаж, юг и запад, ново строителство сграда, тухла
Хол с кухня - 23кв.м
Спалня - 15 кв.м
Детска - 13 кв.м (легло на отсрещната дълга страна, тук насочването на въздушна струя е важно)
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
Пловдив
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
Зима - 22-3 градуса
Лято - 24-5 градуса
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
Хол - хладилник, печка, тв...
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
2000 евро с монтаж